Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Högskolepedagogisk utbildning

Högskolepedagogisk utbildning är till för dig som undervisar vid Lunds universitet. Du kan till exempel vara ny lärare, erfaren lärare, doktorand, professor eller bibliotekarie. I vissa fall är högskolepedagogisk utbildning ett krav.

Pedagogisk skicklighet ett krav

Pedagogisk skicklighet krävs för att du ska få tillsvidareanställning som lärare vid Lunds universitet. Minst fem veckors högskolepedagogisk utbildning (eller motsvarande kunskaper) ingår som en del i pedagogisk skicklighet. 

Befordring kräver dessutom utveckling av din pedagogiska skicklighet, något du kan uppnå genom bland annat högskolepedagogiska kurser. 

Utbildning för doktorander

Om du är undervisande doktorand förväntas du genomgå minst två veckors högskolepedagogisk utbildning.

Handledning av doktorander

Forskarhandledarutbildning är öppen för de lärare som har, eller står inför, uppgiften att handleda doktorander. Forskarhandledarutbildning är ett krav för att få handleda doktorander.

Kurserna

Ansvaret för den högskolepedagogiska utbildningen ligger på respektive fakultet. Universitetsgemensamma kurser anordnas av Avdelningen för högskolepedagogisk utveckling (AHU).

Läs mer om högskolepedagogisk utbildning på AHU:s webbplats

Kontakt

Lina Andersson
Utbildningsadministratör, AHU
+46 46 222 39 00
lina [dot] andersson [at] uvet [dot] lu [dot] se