Studieverkstaden och Academic Support Centre (ASC)

Studieverkstaden och dess engelska motsvarighet Academic Support Centre arbetar med att ge studenter förutsättningar att utveckla sina kommunikativa och studiestrategiska förmågor. Vi erbjuder gratis handledning, workshoppar och föreläsningar både på Studieverkstaden och ute på institutionerna.

Studieverkstaden är öppen för alla studenter vid Lunds universitet, oavsett om de läser på svenska eller engelska och oavsett deras förkunskaper och ambitionsnivå. Tipsa gärna dina studenter om Studieverkstaden eller hör av dig för att diskutera olika samarbetsformer.

På Studieverkstaden och ASC – handledning, skrivkvällar och workshoppar

Studieverkstaden och ASC hjälper studenter att planera sina studier och hitta bättre lässtrategier och skrivvanor. Vi ger också konkret respons på alla typer av texter, och i alla faser av skrivprocessen. Studenterna fyller i ett webbformulär eller mejlar för att boka in kostnadsfri handledning eller anmäla sig till en skrivkväll eller workshop.

Våra skrivkvällar och workshoppar annonseras ut på:

Tips!

• Rekommendera studenter att kontakta oss för handledning
  • Informera studenter om att ta del av våra tips om att plugga på distans
    Tips om att plugga på distans på lu.se
  • Beställ broschyrer och bokmärken genom att mejla till studieverkstad [at] stu [dot] lu [dot] se eller english [dot] support [at] stu [dot] lu [dot] se
  • Presentera Studieverkstaden/ASC för dina studenter

I samarbete med institutionerna – föreläsningar, workshoppar och respons i skrivprocessen

Du som är lärare eller studievägledare är välkommen att kontakta oss för att diskutera olika samarbetsformer.

Våra föreläsningar och workshoppar kan vara övergripande och handla om studieteknik, akademisk kultur och akademiskt skrivande. De kan också vara fördjupade kring en viss aspekt av dessa områden, som till exempel:

• planera smart och plugga effektivt
  • skapa sammanhang i text
  • skriva en hemtenta
  • skriva i grupp
  • skrivstrategier för lärande

Om du som lärare eller studievägledare ser ett specifikt behov hos studentgruppen kan vi anpassa vårt innehåll till målgruppen.

Vi kan också bokas in som språklig resurs och ge textrespons i samband med inlämning av och återkoppling på skrivuppgifter.

Vi kommer gärna ut på lärarmöten och berättar om hur vi arbetar med studenters skrivande och studieteknik, och vår erfarenhet av studenters behov.

Tips!

Mejla oss på studieverkstad [at] stu [dot] lu [dot] se eller english [dot] support [at] stu [dot] lu [dot] se för att

• boka en föreläsning eller workshop
  • boka tid och schemalägga handledning för studenter i samband med en skrivuppgift.

Studieverkstaden

Besöksadress:
Genetikhuset
Sölvegatan 29 B, Lund

Campus Helsingborg
Rum E204b

Internpost: Hämtställe 13

studieverkstad [at] stu [dot] lu [dot] se

Ann Kull
ann [dot] kull [at] stu [dot] lu [dot] se

​​​​​​​Cecilie Fonnesbech
cecilie [dot] fonnesbech [at] stu [dot] lu [dot] se