Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Anmälan inom program

Här kan du som programansvarig eller motsvarande läsa om vilka rutiner som gäller vid anmälan inom program.

På program som inte har programstruktur i Ladok måste en anmälan till kurser inom program göras via antagning.se inför varje termin efter den första. Det går att hantera anmälan inom program via programstruktur direkt i Ladok, men om programstudenternas behörighet till de olika kurserna inom programmet ska granskas kan den kontrollen bara göras i NyA. Vilket upplägg som är bäst för ditt program bestämmer du i dialog med Ladok-gruppen och antagningsavdelningen.

Studenten anmäler sig med sitt studentkonto på Antagning.se senast sista anmälningsdag (15 oktober inför vårtermin, 15 april inför hösttermin). 

Programunderlag

Antagningsavdelningen skickar uppgifter, ett så kallat programunderlag, från Ladok till NyA över de programstudenter som ska kunna söka kurs inom program på Antagning.se. Detta görs cirka en vecka innan anmälan öppnar (15 mars inför hösttermin, 15 september inför vårtermin).

Inför att programunderlaget hämtas är det viktigt att du kontrollerar att programstudenterna är registrerade på rätt inriktning och programtillfälle. 

Gruppanmälan

Inom program kan det under vissa terminer erbjudas ett bestämt utbud. Då kan en gruppanmälan göras för att underlätta för studenten. Antagningsavdelningen gör gruppanmälan på beställning av dig som är programvägledare eller motsvarande på programmets institution. Skicka följande information till antagningsavdelningen:

  • program/inriktning
  • vad studenterna är registrerade på innevarande termin
  • vilka kurser studenterna ska gå nästa termin.

Gruppanmälan måste ske innan anmälan öppnar (15 mars inför hösttermin, 15 september inför vårtermin). Även vid gruppanmälan måste studenten svara på sitt antagningsbesked.

Observera att det är institutionens ansvar att informera studenterna om att gruppanmälan görs och att det är studentens eget ansvar att i god tid kontrollera att en anmälan finns på Antagning.se

Programanvisningar

För alla grundutbildningsprogram inom vilka anmälan till nästkommande termin ska göras via antagning.se ska det finnas en programanvisning. Syftet med denna är att ge studenterna goda möjligheter att kunna anmäla sig till rätt kurser till kommande termin. Den bör därför innehålla utförlig information om vilka kurser som gäller för respektive programtermin, och eventuella regler och förutsättningar/begränsningar som gäller för programmet och/eller de olika programterminerna.

Programanvisningen tas fram av respektive programansvarig institution, i samarbete med antagningsavdelningen, och ska finnas tillgänglig i god tid innan anmälan till nästkommande termin öppnar.

Anvisningar för studenterna om anmälan inom kandidatprogram publiceras på lu.se.

Studenter på program på avancerad nivå som ska anmäla sig till kurser via antagning.se inför nästkommande termin, behöver få information från programansvarig institution om detta. 

Kontaktinformation

Antagningsavdelningen

instlant [at] stu [dot] lu [dot] se (instlant[at]stu[dot]lu[dot]se )
(intern e-post)

Besöksadress:

Genetikhuset
Sölvegatan 29 Lund
Karta på hitta.se

Internpost:
Hämtställe 13