Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Anmälan inom program

Här kan du som programansvarig eller motsvarande läsa om vilka rutiner som gäller vid anmälan inom program.

På program som inte har programstruktur i Ladok måste en anmälan till kurser inom program göras inför varje termin efter den första. Det går att göra anmälan inom programstruktur i Ladok, men om programstudenternas behörighet till de olika kurserna inom programmet ska granskas kan den kontrollen bara göras i NyA. Vilket upplägg som är bäst för ditt program bestämmer du i dialog med Ladok-gruppen och antagningsavdelningen.

Studenten anmäler sig med sitt studentkonto på Antagning.se senast sista anmälningsdag (15 oktober inför vårtermin, 15 april inför hösttermin). 

Programunderlag

Antagningsavdelningen skickar uppgifter, ett så kallat programunderlag, från Ladok till NyA över de programstudenter som ska kunna söka kurs inom program på Antagning.se. Detta görs cirka en vecka innan anmälan öppnar (15 mars inför hösttermin, 15 september inför vårtermin).

Inför att programunderlaget hämtas är det viktigt att du kontrollerar att programstudenterna är registrerade på rätt inriktning och programtillfälle. Några program har valfria kurser endast en viss termin via NyA. Vi tar fram underlag även för dessa studenter på begäran från institutionen.

Gruppanmälan

Inom program kan det under vissa terminer erbjudas ett bestämt utbud. Då kan en gruppanmälan göras för att underlätta för studenten. Antagningsavdelningen gör gruppanmälan på beställning av dig som är programvägledare eller motsvarande på programmets institution. Skicka följande information till antagningsavdelningen:

  • program/inriktning
  • vad studenterna är registrerade på innevarande termin
  • vilka kurser studenterna ska gå nästa termin

Gruppanmälan måste ske innan anmälan öppnar (15 mars inför hösttermin, 15 september inför vårtermin). Även vid gruppanmälan måste studenten svara på sitt antagningsbesked.

Observera att det är institutionens ansvar att informera studenterna om att gruppanmälan görs och att det är studentens eget ansvar att i god tid kontrollera att en anmälan finns på Antagning.se. Om inte, måste studenten anmäla sig själv.

Programanvisningar

Programansvarig institution ska också

  • sammanställa anmälningsvisningar för studenterna och se till att de får tillgång till dessa
  • meddela antagningsavdelningen vilka kurser sökande inom program har möjlighet att välja om begränsning finns

Anvisningar för studenterna om anmälan inom kandidatprogram publiceras på lu.se.

Sidansvarig:

Kontakt

Antagningsavdelningen

instlant [at] stu [dot] lu [dot] se (intern e-post)

Besöksadress:

Genetikhuset
Sölvegatan 29 Lund
Karta på hitta.se

Internpost:
Hämtställe 13

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
Postadress: Box 117, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND

Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu [dot] se
Om den här webbplatsen