Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Alma Orucevic-Alagic, universitetsadjunkt på LTH

"DETTA VAR EN OVÄRDERLIG UPPLEVELSE"

Alma Orucevic-Alagic är universitetsadjunkt på Institutionen för Datavetenskap vid LTH och har under två års tid undervisat på en uppmärksammad uppdragsutbildning för nyanlända akademiker med intresse för programmering. På resan har hon lärt sig mycket nytt, inte minst om sig själv och sitt sätt att undervisa.

Alma Orucevic-Alagic, universitetsadjunkt på LTH

Alma Orucevic-Alagic från Bosnien-Hercegovina undervisade ordinarie studenter på LTH när hon fick frågan från sin chef en dag om hon kunde tänka sig att bli huvudlärare på en programmeringsutbildning för nyanlända akademiker med teknisk bakgrund. Hon såg det genast som en chans att få ge tillbaka.

– Många människor har hjälpt mig på vägen i livet så att jag kan vara där jag är idag. Jag blev därför mycket glad när frågan kom.

När det stod klart för henne att utbildningsprojektet MatchIT var ett samarbete mellan ESF, Region Skåne, Arbetsförmedlingen, Ideon Science Park, Lunds universitet och Blekinge Tekniska Högskola kände hon sig varm om hjärtat.

– Det var helt underbart att så många organisationer ville hjälpa till att få nyanlända akademiker i jobb, på en arbetsmarknad där behovet av programmerare är skriande. Här ville jag också vara med!

Under två års tid har hon nu undervisat cirka femtio deltagare, som efter genomgången utbildning matchats mot relevant praktik.

– Jag fick jättefin kontakt med dem alla och många är de som hört av sig och velat titta förbi mitt kontor, eller skickat ett mail för att berätta vart de tagit vägen idag.

Alma Orucevic-Alagic kan absolut tänka sig att ta fler chanser att undervisa på uppdragsutbildning. Hon beskriver att samarbetet med LUCE gjort att allt flutit på väldigt smidigt.

– Utan LUCE skulle det vara omöjligt att köra en sådan här kurs. De var en nyckelkomponent i hela processen, har koordinerat och organiserat allting så att jag kunnat fokusera på undervisningen. Jag kommer sakna dem!

Kontakt

Avdelningen för uppdragsutbildning (LUCE)

+46 46 222 07 07
info [at] education [dot] lu [dot] se

Besöksadress:
Medicon Village
Scheeletorget 1, Lund
Karta

Postadress:
Box 117
221 00 Lund