Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Peter Svensson – docent vid Skånes universitetssjukhus

”Våra kursdeltagare från nästan alla världsdelar är otroligt entusiastiska inför vår pedagogik”

Peter Svensson, docent vid Skånes universitetssjukhus, MalmöPeter Svensson, docent vid Skånes universitetssjukhus, Malmö, har flertalet gånger undervisat på kursen i blödarsjuka, internationellt känd som ”The Malmö Course”.

Du var med och startade kursen för ett antal år sedan. Berätta om bakgrunden.
– Sverige är ett föregångsland vad gäller behandling av blödarsjuka och Lunds universitet bedriver en spetsforskning och har ett enormt gott rykte ute i världen. Vi visste att det fanns ett stort behov av vidareutbildning i behandling av blödarsjuka, men ingen kurs att söka. Vi kände att vi hade en mycket bra plattform att bygga från och startade den.


Hur är kursen upplagd?
– Vi har inte så formella föreläsningar utan diskuterar oss fram till saker och ting. Vi arbetar mycket interaktivt med strukturerade falldiskussioner, patienter som vi följt från födsel till död. Vi har även inbjudna föreläsare bland annat från Indien, för att visa på skillnader i behandlingen runt om i världen. Våra kursdeltagare, som kommer från nästan alla världsdelar, är otroligt entusiastiska inför vår pedagogik. Våra föreläsare finns med under hela kursveckan och deltar också i sociala aktiviteter vilket imponerar. Vi är måna om att skapa en gemytlig stämning och försöker medvetet vara mycket spontana under kursens gång.


Fler porträtt på lärare som engagerat sig i uppdragsutbildning

Sidansvarig:

Kontakt

Lund University Commissioned Education (LUCE)

+46 46 222 07 07

info [at] education [dot] lu [dot] se

Besöksadress:
Medicon Village
Scheeletorget 1, Lund
Karta

Postadress:
Box 117
221 00 Lund

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
Postadress: Box 117, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND

Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu [dot] se
Om den här webbplatsen