Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Lucat för katalogadministratörer och chefer

Lucat är universitetets person- och adresskatalog. Här hittar du som katalogadministratör och chef information.

Lucat för katalogadministratörer

Lucat är universitetets person- och adresskatalog. Här lagras information om individer och organisation. Informationen om individer och organisationer presenteras på olika webbplatser. Informationen används även av andra IT-tjänster och system. Via Lucat styrs även behörigheter till olika IT-tjänster och system.

Här loggar du in i Lucat

Vid ett eventuellt driftavbrott kommer information att publiceras på LU Support.

Katalogadministratör – uppgifter och manualer

En viktig uppgift för dig som katalogadministratör är att hålla Lucat uppdaterat. Det innebär att se till att användarens information är korrekt i Lucat. Du som katalogadministratör håller även behörigheter uppdaterade utifrån användarnas befogenheter och ansvar. Om en person slutar eller byter arbetsplats tar du bort användaren från din organisation.

Chefen är ytterst ansvarig för att informationen om organisation och anställda i Lucat är rätt och att den speglar förhållandena i sin organisation.

Läs mer i Manual för katalogadministratörer (PDF 3 MB, nytt fönster)

Läs mer i Lucatbloggen

Vid frågor

Har du som katalogadministratör synpunkter, frågor om innehållet eller om hur du ska utföra olika moment i Lucat kan du kontakta din närmaste kontaktperson på din fakultet eller motsvarande.

Här kan du se vem som är din närmaste kontaktperson:

 • Kansli N tina [dot] olsson [at] science [dot] lu [dot] se (Tina Olsson) och anders [dot] kullberg [at] biol [dot] lu [dot] se (Anders Kullberg)
 • Kansli S mari [dot] esfandyari [at] sam [dot] lu [dot] se (Mari Esfandyari)
 • Kansli EHL jorgen [dot] noren [at] ehl [dot] lu [dot] se (Jörgen Norén) och jeanette [dot] stroberg [at] ehl [dot] lu [dot] se (Jeanette Ströberg)
 • Kansli USV moa [dot] lindell [at] rektor [dot] lu [dot] se (Moa Lindell)
 • Kansli LTH camilla [dot] nilsson [at] kansli [dot] lth [dot] se (Camilla Nilsson )och per [dot] foreby [at] kansli [dot] lth [dot] se (Per Foreby)
 • Kansli HT annika [dot] rehno [at] kansliht [dot] lu [dot] se (Annika Rehnö) och birgitta [dot] lastow [at] ht [dot] lu [dot] se (Birgitta Lastow )
 • Kansli M lisette [dot] eklund [at] med [dot] lu [dot] se (Lisette Eklund)
 • Kansli J jelena [dot] terzija [at] jur [dot] lu [dot] se (Jelena Terzija )
 • Kansli K jessica [dot] arwidsson [at] kanslik [dot] lu [dot] se (Jessica Arwidsson)
 • Gemensamma förvaltningen katarina [dot] magnusson [at] pers [dot] lu [dot] se (Katarina Magnusson)
 • Utvecklingsenheten Campus Helsingborg jerker [dot] jacobsson [at] ch [dot] lu [dot] se (Jerker Jacobsson)
 • UB henrik [dot] aslund [at] ub [dot] lu [dot] se (Henrik Åslund) och anna [dot] lindeberg [at] ub [dot] lu [dot] se (Anna Lindeberg)
 • Gerdahallen magnus [dot] lorentz [at] gerdahallen [dot] lu [dot] se (Magnus Lorentz)
 • Raoul Wallenberg maria [dot] nilsson [at] rwi [dot] lu [dot] se (Maria Nilsson)

Har du andra frågor om Lucat eller problem kan du kontakta LU ServiceDesk.

LU ServiceDesk
Tel. 046-222 90 00
ServiceDesk [at] lu [dot] se

Öppettider
måndag-fredag, kl 8-17

Ärendeportalen

Klicka här för att logga in

 

Lucat för chefer

Lucat är universitetets person- och adresskatalog. Här lagras information om individer och organisation. Informationen om individer och organisationer presenteras på olika webbplatser. Informationen används även av andra IT-tjänster och system. Via Lucat styrs även behörigheter till olika IT-tjänster och system.

Här loggar du in i Lucat

Vid ett eventuellt driftavbrott kommer information att publiceras på LU Support.

Chef - din roll i Lucat

Du som chef är ytterst ansvarig för att informationen om din organisation och dina anställda i Lucat är rätt och att den speglar förhållandena i din organisation. Detta innebär att om ansvarsområde och befogenheter förändras för en användare ska även informationen och behörigheterna ändras i Lucat.

Som chef får du e-post med instruktioner när dina anställda har ansökt om en systembehörighet. I Lucat attesterar du att en ansökan är korrekt utifrån de behov som dina anställda har. Det är först när du har attesterat ansökan som de får åtkomst till aktuellt system. Du kan även få ansökan för attest från personer som inte tillhör ditt kostnadsställe men är knutna till din verksamhet.

Du kan delegera uppgiften att attestera behörigheter till en eller flera. Den person du delegerar till ska ansöka i Lucat om en behörighet kallad ”Delegerad attest” som du godkänner. Båda kommer då att få e-postaviseringar men bara en av er behöver attestera. Detta är en lämplig funktion att utnyttja i semestertider.

I Lucat kan du som chef se en rapport över alla dina anställda och deras behörigheter.

Vid frågor

Du som chef kan alltid kontakta din katalogadministratör om du har frågor om Lucat.

 

Sidansvarig:

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
Postadress: Box 117, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND

Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu [dot] se
Om den här webbplatsen