Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Pia Romare

E-post: pia [dot] romare [at] fsi [dot] lu [dot] se

Kommunikatör vid Samverkan
Telefon: +46 46 222 41 14
Hämtställe: HS 34
Besöksadress: Medicon Village, Scheeletorget 1, Lund

Beskrivning

Jag arbetar med strategiskt stöd till forskare, ledning och administratörer i samverkansfrågor. Främst ger jag stöd i frågor om processer och metoder som rör uppföljning och utvärdering av samverkan och av forskningens genomslag (impact) i samhället. Jag ger även metodstöd åt ledning och forskare inför LU-internt kvalitetsarbete med samverkan. Några av målen med mitt arbete är att höja LU:s resultat vid utvärdering av samverkan samt att öka förmågan hos LU:s forskare att tänka på och beskriva forskningens betydelse och genomslag i samhället. Som disputerad i akvatisk ekologi vid LU har jag erfarenheter av forskning. Som tidigare anställd inom Naturvårdsverket och Länsstyrelsen i Stockholms län har jag även erfarenhet av bland annat miljövårdsarbete och kontakter mellan myndighet och forskning. Jag är också utbildad vetenskapsjournalist och har flerårig erfarenhet av att skriva om främst forskningen vid LU. Jag fungerar nu som skribentstöd till LU:s webbaserade magasin Mission is Possible.