Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Tillgänglighet för medarbetarwebben.lu.se

Gemensamma förvaltningens ledningsgrupp vid Lunds universitet står bakom den här webbplatsen. Webbplatsägare är förvaltningschef Susanne Kristensson.Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda webbplatsen. Det här dokumentet beskriver hur www.medarbetarwebben.lu.se uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, eventuella kända tillgänglighetsproblem och hur du kan rapportera brister till oss så att vi kan åtgärda dem.

Hur tillgänglig är webbplatsen?

Vi är medvetna om att delar av webbplatsen inte är helt tillgängliga. Se avsnittet om innehåll som inte är tillgängligt nedan för mer information.

Vad kan du göra om du inte kan använda delar av webbplatsen?

Om du behöver innehåll från denna webbplats som inte är tillgängligt för dig, men som är undantaget från lagens tillämpningsområde enligt beskrivning nedan, kan du kontakta oss. Mejla den som är angiven som sidanvarig på aktuell sida (finns längst ner på alla sidor).

Rapportera brister i webbplatsens tillgänglighet

Vi strävar hela tiden efter att förbättra webbplatsens tillgänglighet. Om du upptäcker problem som inte är beskrivna på den här sidan, eller om du anser att vi inte uppfyller lagens krav, kontakta oss på: medarbetarwebben [at] lu [dot] se, så att vi får veta att problemet finns.

Tillsyn

Myndigheten för digital förvaltning har ansvaret för tillsyn för lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar dina synpunkter kan du kontakta Myndigheten för digital förvaltning och påtala det.

Teknisk information om webbplatsens tillgänglighet

Den här webbplatsen är delvis förenlig med lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, på grund av de brister som beskrivs nedan.

Innehåll som inte är tillgängligt

  • Det finns pdf:er på webbplatsen som inte är tillgänglighetsanpassade. WCAG 1.4.3 (AA)
  • Länktexten används för flera olika destinationer WCAG 2.4.4 (A). Detta fel kommer att åtgärdas i samband med överflytt till webbplats i uppdaterad programversion under vecka 48.

Systembrister som kommer att åtgärdas i samband med övergång till nyare version (vecka 48).

  • Vissa formulär saknar etiketter. WCAG 1.1.1 (A)
  • Mobil meny innehåller tomma länkar. WCAG 2.4.4 (A)
  • Inmatningsfält saknar beskrivning. WCAG 3.3.2 (A). Detta fel kommer att åtgärdas i samband med överflytt till webbplats i uppdaterad programversion under vecka 48.

Hur vi testat webbplatsen

Genom hjälp av kontroll med programmet Siteimprove, som gör systematiska kvalitetstester av bland annat tillgänglighet för webbplatser och genomgång av sidor (intern testning).

Läs mer om hur vi arbetar med webbtillgänglighet på Lunds universitet.

Senast uppdaterad

Senaste bedömningen gjordes den 19 september.

Webbplatsen ska genomföra en överflytt till uppdaterad programversion (Drupal 8) under vecka 45-48 2020. Under vecka 48 kommer den nya webbplatsen publiceras. Inför denna överflytt kommer alla sidor att gås igenom och vissa problem i mallar med mera kommer hanteras.

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
Postadress: Box 117, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND

Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu [dot] se
Om den här webbplatsen
Tillgänglighetsredogörelse