Val av tre ledamöter i universitetsstyrelsen

Vill du föreslå någon för nominering till uppdrag som ledamot i universitetsstyrelsen? Kontakta i så fall någon av din fakultets/motsvarande representanter i universitetskollegiet. Lista över dessa hittar du här (PDF 103 kB - nytt fönster)

Ledamöter i universitetsstyrelsen ska utses för perioden 1 maj 2020 – 30 april 2023. Tre av ledamöterna utses genom val i universitetskollegiet, exklusive studentrepresentanter. Nominering till styrelseledamöter kan göras av ledamöter i universitetskollegiet. Valbar är den som har anställning som lärare enligt Lunds universitets anställningsordning vid Lunds universitet 1 januari 2020 och som kan förväntas ha fortsatt anställning 1 maj 2020. Anställningsordningen hittar du här (PDF 156 kB - nytt fönster).

Universitetskollegiet har vid möte 18 november 2019 enats om att följande kriterier är viktiga för den som har uppdrag som ledamot i styrelsen:

• Lyhördhet och tydlighet
  • Mycket god förankring i forskning och utbildning
  • Förståelse för hela universitetets verksamhet
  • Erfarenhet av akademiska ledningsuppdrag

Tidplan för valet