Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Medel för jämställdhetssatsningar

Lunds universitet vill stimulera jämställdhetsarbetet på universitetet med bland annat inbjudan att ansöka om riktade medel. Medfinansiering av en gästprofessor i Hedda Anderssons namn och inbjudan att söka medel för att stimulera en jämn könsfördelning bland professorer är återkommande. Ledningsgruppen för jämställdhet och likabehandling bjuder årligen in till ansökan om medel för att främja arbetet mot diskriminering och för lika villkor vid universitetet.

Medel från Ledningsgruppen för jämställdhet och likabehandling

Lunds universitet arbetar på olika sätt med lika villkor och nu kan medarbetare och studenter vid Lunds universitet ansöka om medel för insatser som kan föra arbetet mot diskriminering och för lika villkor vid Lunds universitet framåt.

Möjligheten att söka medel från Ledningsgruppen för jämställdhet och likabehandling återkommer i november 2018. Läs gärna anvisningarna till förra ansökningsmöjligheten.

Läs mer: Inbjudan - Ansöka om medel från Ledningsgruppen för jämställdhet och likabehandling, 2017 (PDF 94 kB, nytt fönster)

Medel för att stimulera jämn könsfördelning bland professorer vid Lunds universitet

Universitetsstyrelsen vill stimulera ett långsiktigt och hållbart aktivt arbete för en jämn könsfördelning bland professorer inom Lunds universitet, som en del i universitets arbete med jämställdhetsintegrering. Fakulteter/motsvarande kan söka omfördelning av medel för aktiva åtgärder, för att långsiktigt främja en jämn könsfördelning bland universitetets professorer.

Exempel på åtgärder som beviljats medel tidigare år: mentorprogram för Junior/ Senior Faculty, processobservatörer vid rekrytering, pro-aktivt arbete med normer och värderingar på fakulteten med start i ledningsgrupper.

Nästa möjlighet att söka medel kommer att inledas i oktober 2018. Läs gärna tidigare inbjudan om att söka medel.

Läs mer: Inbjudan om att ansöka om medel för att stimulera en jämn könsfördelning bland Lunds universitets professorer (PDF 48 kB, nytt fönster)

Medfinansiering av en gästprofessur i Hedda Anderssons namn

Gästprofessuren i Hedda Anderssons namn grundar sig på en strävan efter en jämnare könsfördelning bland Lunds universitets professorer. Även en tidsbegränsad anställning av en gästprofessor av underrepresenterat kön kan ge positiv effekt avseende jämställdheten. Den symboliska betydelsen av en professor av underrepresenterat kön är viktig som förebild för studenter, doktorander och lärare i karriären.

På grund av lågt söktryck utvärderas omfördelning av medel till stöd för anställning av gästprofessor i Hedda Anderssons namn. En eventuell förändring av formerna för ansökan kommer att meddelas senast under våren 2018.

Läs mer i Inbjudan om att ansöka om omfördelning av medel till stöd för en gästprofessur i Hedda Anderssons namn  (PDF 48 kB, nytt fönster)

Frågor

Har du frågor om ansökningarna kan dessa besvaras av Lena Lindell, sakkunnig och sekreterare i Ledningsgruppen för jämställdhet och likabehandling samt av Anna Maria Drake, ordförande i Ledningsgruppen för jämställdhet och likabehandling. Du når dem via jol [at] pers [dot] lu [dot] se

Sidansvarig:

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
Postadress: Box 117, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND

Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu [dot] se
Om den här webbplatsen