Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Instruktioner för E-plikta

På denna sida kan du läsa om hur du lägger till och söker efter publikationer i systemet E-plikta.

Läs mer om att e-plikta under fliken "Hjälp" i E-plikta

Så här lägger du till en publikation i E-plikta

När du ska lägga till en publikation så börjar du med att logga in i E-plikta. Välj därefter en materialkategori. Det finns sex kategoriknappar att välja bland:

 1. Studentrekrytering,
 2. Rekrytering av personal,
 3. Rapporter och utredningar av allmänt intresse,
 4. Minnes- eller jubileumspublikationer,
 5. Generell information om universitetet till allmänheten och
 6. Forskningsinformation till allmänheten.

Du får upp en ruta, som du ska fylla i information om publikationen. Alla fält är obligatoriska. Det finns hjälptexter som guidar dig genom.

Klicka på knappen ”Skicka” för att skicka in publikationen. Publikationen får status ”Inskickad” i systemet så fort Kungliga biblioteket har mottagit publikationen.

Klicka på knappen ”Spara” för att spara och arbeta vidare med publikationen vid ett senare tillfälle. Publikationen får då statusen ”Sparad” i systemet och du kan öppna upp den och jobba vidare med den i ett senare skede.

Så här söker du efter publikationer i E-plikta

När du loggat in i E-plikta så kan du söka efter sparade och inskickade publikationer genom formuläret på förstasidan. Formuläret hittar du under kategoriknapparna.

Du kan söka på:

 • ID,
 • Titel,
 • Avdelning,
 • Materialtyp,
 • Format,
 • Publiceringsdatum,
 • Språk och
 • Status (sparad eller skickad).

Kontakt

Har du frågor om E-plikta, kontakta:

Kristoffer Holmqvist
Bibliotekarie
+46 46 222 82 55
info [at] eplikt [dot] lu [dot] se