Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Systemstöd för diarieföring och arkivering

DFS/W3D3, Visual Arkiv och Klara arkiv är verksamhetssystem för diarieföring och ärendehantering samt för förteckning av arkiv.

DFS/W3D3

DFS/W3D3 används av alla som på något sätt hanterar dokument som ska diarieföras/ärendehanteras. Vanliga roller i systemet är registrator och handläggare.

Du finner en självstuderande handläggarutbildning i kompetensportalen.
Logga in i Kompetensportalen

DFS/W3D3 är Lunds universitets gemensamma systemstöd för diarieföring och ärendehantering. DFS är Lunds universitets förkortning för dokumentflödessystem. DFS/W3D3 är en webbapplikation som och du behöver en internetanslutning för att du ska kunna komma åt dina ärenden, dokument, filer, arbetsflöden med mera. Du kan alltså lika väl arbeta på kontoret som hemma, på en konferens eller någon annanstans i världen.
Logga in i DFS/W3D3

För diarieföring av forskningskontrakt gäller från 2016-01-21 särskilda centrala rutiner.

Information om och formulär för diarieföring av forskningskontakt

W3D3 fungerar efter årsskiftet 2014 som ett digitalt mellanarkiv. Det vill säga att du behöver inte skriva ut de originalhandlingar som upprättats eller har inkommit i digitalt format när du avslutar ett ärende i W3D3. Dessa handlingar kan ligga kvar i systemet i väntan på slutlig arkivering i ett elektroniskt arkiv.
Utbildning i diarieföringssystem

Klara Arkiv

Används endast av Avdelningen Dokumenthantering samt av viss övrig behörig personal.

Klara Arkiv är från och med februari 2017 Lunds universitets enda system för att förteckna myndighetens arkiv. De äldre förteckningar som tidigare fanns i det nu avvecklade systemet Visual Arkiv har överförts till Klara Arkiv, som numera hanterar förteckningar enligt såväl allmänna arkivschemat (handlingar till och med 2013) som verksamhetsbaserad klassificeringsstruktur (handlingar från och med 2014).

Sidansvarig:

Bodil Danielsson