Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Personuppgifter och dataskydd

Universitetets anpassning till kommande dataskyddsförordning

Den 25 maj 2018 träder den nya dataskyddsförordningen (DSF) i kraft och ersätter då personuppgiftslagen (PUL). Dataskyddsförordningen är det svenska namnet på EU-förordningen GDPR (General Data Protection Regulation). Syftet är att stärka rätten till privatliv och anpassa lagstiftningen om hantering av personuppgifter till det digitala samhället. Ett annat syfte är att harmonisera EU-lagstiftningen inom området och därmed underlätta flödet av information inom unionen.

De nya reglerna tydliggör och ställer högre krav på universitetet vad gäller hanteringen av personuppgifter. För att underlätta anpassningen till den nya lagstiftningen har universitetsledningen initierat ett projekt ”Hantering av personuppgifter inom Lunds universitet". Läs mer i Projektplan: Hantering av personuppgifter inom Lunds universitet (PDF, 50 kB, nytt fönster). Du kan också följa projektet angående Lunds universitets anpassning till den nya dataskyddsförordningen via projektets blogg som du hittar här.

Ytterligare information om dataskyddsförordningen kan du hitta på Datainspektionens webbplats.

 

Sidansvarig:

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
Postadress: Box 117, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND

Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu [dot] se
Om den här webbplatsen