Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

KIA-konsult

KIA: kvalitetsutveckling i administrationen
Står du inför ett förändringsarbete? Du som ledare/ansvarig kan få stöd och hjälp av universitetets interna konsultverksamhet.

Detta kan du få hjälp med

Du kan få stöd i förändrings- och utvecklingsarbeten med delar som rör utveckling av ledning, organisation och administration, till exempel i följande situationer:

  • Två eller fler institutioner har slagits ihop till en större institution.
  • En institution har vuxit snabbt och mycket och stödverksamheten behöver anpassas.
  • En verksamhet står inför många pensionsavgångar inom administrationen och behöver stöd avseende hur de kan tänka vid nyrekrytering.
  • En institution upplever att stödverksamheten inte fungerar alternativt kan fungera bättre.
  • En institution behöver spara pengar i sin stödverksamhet.

Så går det till

Arbetet startar med att du som prefekt eller motsvarande tar kontakt med någon i KIA-gruppen. Se kontaktuppgifter här intill.

Prefekt/motsvarande äger ärendet och deltar aktivt i hela processen. Vi skriver en uppdragsbeskrivning så att vi är överens om vad som ska göras. Sedan startar vi arbetet enligt den tidsplan som vi tillsammans tagit fram. 

Det konkreta arbetet utförs i huvudsak av institutionen/motsvarande. Institutionsledningens engagemang och den förankring som sker genom att berörda medarbetare är involverade är nödvändiga beståndsdelar i förändringsprocessen.

Det här är KIA-konsult

KIA-konsult är universitetets interna konsultstöd i förändringsarbeten inom stödverksamheten och i frågor som rör organisation, ledning och styrning. Stödet är främst riktat till institutioner, men även fakulteter och förvaltning omfattas.

Vi som arbetar med detta är ett antal medarbetare vid Universitetsledningens stab. I del av vår tjänst är vi KIA-konsulter och de uppdrag vi utför sker inom ordinarie ram, det vill säga vi tar inte betalt av våra uppdragsgivare.

Varierande uppdrag inom hela universitetet

Över åren har vi arbetat med samtliga fakulteter och flertalet institutioner, samt stora delar av universitetsförvaltningens sektioner.

Uppdragen är av varierande art och omfattning. Allt från långsiktiga uppdrag som kan löpa över ett år, till korta uppdrag med ett par dagars arbetsinsats förekommer. Det vanligaste är dock att vi arbetar kontinuerligt under några månaders tid med en uppdragsgivare.

Det är inte ovanligt att våra uppdragsgivare kommer tillbaka till oss med nya förfrågningar efter något/några år när man upplever behov av ytterligare stöd.

 

Sidansvarig:

Kontakt

KIA-konsult

Karin Ekborg-Persson
Avdelningschef
+ 46 46 222 15 39
karin [dot] ekborg-persson [at] rektor [dot] lu [dot] se

Moa Lindell
Projektledare
+ 46 46 222 19 46
moa [dot] lindell [at] rektor [dot] lu [dot] se 

Peter Ahlm
Controller
+ 46 46 222 47 25
peter [dot] ahlm [at] rektor [dot] lu [dot] se

Susanne Hägerström
Controller
+ 46 46 222 70 30
susanne [dot] hagerstrom [at] rektor [dot] lu [dot] se

Åsa Björnram Daniel
Projektledare
+ 46 46 222 47 35
asa [dot] bjornram_daniel [at] rektor [dot] lu [dot] se

 

 

 

 

 

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
Postadress: Box 117, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND

Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu [dot] se
Om den här webbplatsen