Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Kuben – ett verktyg för beslutstöd

Kuben är ett användarvänligt verktyg för uppföljning och analys. Här kan du vrida och vända på olika data. Ekonomi-, personal- och studerandedata finns tillgängligt i Kuben.

Det här är Kuben

Kuben är ett verktyg där du på ett enkelt sätt ska kunna få en snabb bild av verksamheten i siffror. Verktyget erbjuder en ökad tillgänglighet till behovsanpassad information, vilket skapar bättre beslutsstöd på olika nivåer inom universitetet. Primärt ligger fokus på institutionernas informationsbehov.

I Kuben finns ett paket med basrapporter. Utveckling av dessa samt nya rapporter sker kontinuerligt. Vi tar gärna emot dina synpunkter och önskemål; servicedesk [at] lu.se

Logga in

Du loggar in i Kuben med ditt Lucat-id. Om du vill komma åt Kuben utanför universitetets nätverk, till exempel hemifrån, måste du först logga in via VPN-tjänsten.

Logga in i Kuben direkt

Logga in via VPN-tjänsten.

Behörigheter och roller

Alla anställda med Lucat-identitet har behörighet till Kubens allmänna flikar och rapporter.

Särskild behörighet krävs för individdata. Behörigheten är inte kopplad till kostnadsställe eller dylikt. Särskild behörighet ska endast tilldelas anställda som behöver tillgång till individdata för att kunna utföra sina normala arbetsuppgifter.

Ansökan om särskild behöriget görs i Lucat och godkänns av prefekt eller motsvarande.

Sidansvarig:

Kuben