Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Möt lärare som engagerat sig i uppdragsutbildning

Ett stort antal forskare och lärare vid Lunds universitet har genom åren tagit chansen att föra ut kunskap till det omgivande samhället via uppdragsutbildning. Många har samtidigt bidragit till en ökad internationalisering, vilket följer den tydligt uttalade målsättningen för vårt universitet. Möt några av personerna här!

Andreas Mattsson, universitetsadjunkt och frilansjournalist

Andreas Mattsson har undervisat i flertalet internationella uppdragsutbildningar, varit mentor och planerar i nuläget uppdragsutbildning inom journalistik.

Johanna Karlsson, universitetsadjunkt
Johanna Karlssons gedigna intresse för svenska som främmande språk och andraspråk ledde till ett givet engagemang i utformandet och utförandet av kursen Nyanländas lärande.

Per Wickenberg, seniorprofessor och studierektor

Per Wickenberg har varit delaktig i skapandet av Arbetsmiljöhögskolan vid LU såväl som barnrättsprogrammet med Sida, som han även varit mentor för i tolv år.

Annamaria Westregård, Juris doktor och universitetslektor

Annamaria undervisade i kursen Arbetsrätt för fackliga ombudsmän, som togs fram i samarbete med Kommunalarbetarförbundet.

Lars Montelius, professor i Fasta tillståndets fysik

Lars undervisar på kursen Nanoteknik inom livsmedelsproduktion, förpackningar och säkerhet och bidrar på så vis till att stärka svenska företags konkurrenskraft internationellt.

Peter Svensson, docent vid Skånes universitetssjukhus, Malmö

Peter var med och startade upp och har flertalet gånger undervisat på kursen i blödarsjuka, internationellt känd som ”The Malmö Course”.

Sidansvarig:

Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu.se