Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Utbildning i inköp och upphandling

Om du vill lära dig mer om hur inköp och upphandling fungerar finns det utbildningar du kan gå.

Det finns flera olika kurser för inköpare. Vilken kurs du kan välja beror på dina förkunskaper.

Att göra inköp – vad gäller?

Det här är kursen för dig som arbetar med inköp i begränsad omfattning och/eller är intresserad av en allmän orientering om inköpsregler.

Grundkurs för inköpare

Det här är kursen för dig som är ny i rollen som inköpare eller inköpssamordnare. Kursen, som löper över två halvdagar, behandlar bland annat lagar och regler samt inköpsteori, och ger praktiska råd om hur du hittar avtal, upphandlar, avropar/beställer, efterarbetar order och mycket annat. Du får även tips inom olika produktområden.

Fördjupningskurs för inköpare

Det här är en halvdagskurs för dig som jobbar mer med inköp. Kursen innehåller mer inköpsteori och går bland annat igenom hur du genomför förenklade upphandlingar och förnyade konkurrensutsättningar.

Utbildning i förenklad upphandling

Det här är en halvdagskurs om förenklad upphandling för dig som jobbar som inköpssamordnare, inköpare eller kravställare. Kursen ger kännedom om grundläggande inköpsregler och ger dig kompetens att genomföra upphandlingar på ett effektivt och lagenligt sätt. Du får även lära dig skapa strukturerade förfrågningsunderlag. Kursen kräver viss förkunskap inom området.

Anmäl dig till kurserna på Kompetensportalen

Sidansvarig:

Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu.se