Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Så här gör du inköp i Lupin

Beställa i Lupin

Lupin kan liknas vid en webbutik fastän den innehåller produkter från många olika leverantörer. För vissa leverantörer har vi deras artiklar i Lupins katalog, för en del leverantörer får du gå vidare till leverantörens egen webbutik och där hitta de artiklar du behöver och ta dem med till varukorgen i Lupin och för andra leverantörer finns formulär upplagda. Dessutom finns möjlighet att lägga beställningar till nästan vilken leverantör som helst - med ett s k fritextformulär. Det går även att få förgodkända rekvisitioner från Lupin. Dessa är de olika alternativen som du kommer att möta i Lupin:

• Artiklar i katalog
  • Extern webbutik
  • Formulär kopplade till särskild leverantör
  • Konferensavgifter och medlemsavgifter utan faktura: när det inte går att få faktura eller betala med kort
  • Fritextbeställning: beställ i Lupin från vilken leverantör som helst; finns både i svensk och engelsk version
  • Rekvisition: få en förgodkänd rekvisition att ta med till affären

Allting är sökbart men snabbvägen för att hitta allt utom artiklar är att gå till fliken Alternativ.

Alla beställningar skall göras i Lupin - E-handelskrav fr om 2014-01-01
Enligt statlig förordning ska myndigheter hantera sina utgående beställningar av varor och tjänster elektroniskt fr o m den 31 maj 2013.
Utifrån denna förordning har Lunds universitet tagit beslutet att det ska vara obligatoriskt att beställa i e-handelsverktyget Lupin när leverantör är ansluten för e-beställning av avtalat sortiment i form av katalog direkt i e-handelsverktyget eller via ansluten extern webbutik (s.k. punchout). Det ska även vara obligatoriskt att hantera beställningar i e-handelsverktyget, i de fall det är möjligt och effektivt, även i andra fall än de ovan nämnda. Beslutet gäller fr o m 2014-01-01.
I Lupin finns våra leverantörers avtalade sortiment att beställa från via produktkataloger(omfattar även de formulär som finns) eller direktansluten webbutik.

Det är även möjligt att göra förnyade konkurrensutsättningar i Lupin, maila inkop [at] eken.lu.se för behörighet och manual.

Efter beställningen i Lupin

När du gjort färdig din beställning så skickar Lupin den vidare till den/de personer som ska godkänna beställningen och när den/de har gjort det skickas order till den/de leverantörer du lagt beställning till. Direkt när leveransen kommer ska du göra leveranskvittens. Om uppgifterna på fakturan sedan stämmer med det som beställts, godkänts och kvitterats så skickar Lupin automatiskt iväg fakturan för betalningsbevakning i redovisningssystemet Orfi.

Sidansvarig:

Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu.se