Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

VIKTIG INFORMATION: Nya betalningsbedrägerier i omlopp

Det har inkommit nya s k VD-bedrägerier till Lunds universitet. Mailen tycks komma från en nära medarbetare som vill att vi snabbt skickar över pengar. Det kommer snabbt ytterligare mail med frågor om vi har fått bankinformationen och om pengarna är på väg. SVARA INTE PÅ DESSA MAIL överhuvudtaget.

Prorektorsprocessen förlängs

Beredningsgruppen har vid möte 19 maj konstaterat att processen för att utse prorektor efter Eva Wiberg behöver förlängas.

IDAHOT-dagen 17 maj

Regnbågsflaggan Välkomna att uppmärksamma IDAHOT med HBTQ-LU! Onsdag den 17 maj 2017 är det återigen dags för Lunds universitet att hissa regnbågsflaggorna för att uppmärksamma det våld och den diskriminering som hbtqi-personer utsätts för i alla länder. Alla aktiviteter under dagen är kostnadsfria!

LU:s pedagogiska utvecklingskonferens firar 10 år

Den 23 november 2017 hålls Lunds universitets sjätte pedagogiska utvecklingskonferens.

Utlysning av Tema för unga doktorer 2018 – öppen för forskare vid Lunds universitet

Pufendorfinstitutet har nu 2017, med stöd från LMK-stiftelsen, möjligheten att utlysa tema för unga doktorer.

Resebidrag för kontaktresor utanför Europa

Resebidragen från Knut och Alice Wallenbergs stiftelse syftar till att stärka Lunds universitets samarbete med universitet utanför Europa. Externa relationer ledigkungör härmed upp till 10 resebidrag på högst 20 000 kr för anställda – främst yngre disputerade forskare – vid Lunds universitet.

Hur kan kulturverksamheter bidra till utbildning och forskning?

Lunds universitets kultur- och museiverksamheter (LUKOM) inbjuder till ett kreativt samtal om hur kulturverksamheterna kan bidra till utbildning och forskning, och hur museer och samlingar kan integreras i universitets kärnverksamhet.

Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu.se