Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Rekrytering av ny prorektor

Då nuvarande prorektor Eva Wiberg är föreslagen att utses till rektor för Göteborgs universitet söker Lunds universitet ny prorektor fr o m 1 juli 2017.

Dags att anmäla sig till Lundaloppet

Nu är det dags att anmäla sig till årets Lundalopp, som går den 13 maj. Som vanligt bjuder Lunds universitet på anmälningsavgiften och Lundaloppströjan för alla anställda. Och just i år är tröjan tillägnad universitetets 350-årsjubileum.

Bidrag kan sökas för större forskningsansökan

För tredje året i rad kan forskare vid Lunds universitet ansöka om stöd (s.k. Ansökningsmånad) hos SASNET för att skriva en större forskningsansökan med ett sydasiatiskt fokus.

Save the date! Lunds universitets sjätte högskolepedagogiska utvecklingskonferens den 23 november

Målgrupp för denna konferens är ALLA med pedagogiska uppdrag – lärare, forskarhandledare, studievägledare, studierektorer, utbildningsadministratörer, utbildningsledare, osv.

De får utmärkelsen För nit och redlighet i rikets tjänst

Torsdagen 9 mars är det dags för den årliga ceremonin där de medarbetare som varit anställda i rikets tjänst i 30 år, eller i 25 år vid pension uppmärksammas.

Prorektor Eva Wiberg föreslås bli ny rektor för Göteborgs universitet

Nu står det klart att Eva Wiberg, för närvarande prorektor på Lunds universitet, har tackat ja till styrelsens fråga att bli nästa rektor för Göteborgs universitet.

Börja skriva för The Conversation – utbildning/information vecka 9

Intresserad av att skriva för The Conversation? Under vecka 9 kommer Miriam Frankel, redaktör, till Lunds universitet för att berätta om hur man pitchar och skriver för The Conversation samt träffar forskare enskilt som vill börja skriva.

Ny version av dokumenthanteringsplanen

Vid årsskiftet trädde en ny version (1.5) av universitetets dokumenthanteringsplan i kraft.

Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu.se