Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Enklare att boka tågresor inom Europa

Tågrestaurang med uppdukade bord.

Nu blir det lättare att ta tåget ner i Europa när du ska resa i tjänsten. Det gör att vi kan minska klimatavtrycket från våra tjänsteresor ytterligare.

Från 1 juni 2023 ska du boka alla tågresor inom Europa via den danska tågresebyrån Togrejse.

Alla flygresor, flygtransferresor, tåg i anslutning till flygresor och inrikes tågresor bokas däremot som tidigare via BCD Travel.

Den resebyrå som universitetet har skrivit avtal med är en av Danmarks största resebyråer som är specialiserad på tågresor till utlandet. Andra universitet som redan anlitar dem är Köpenhamns universitet och Århus universitet. Med det nya avtalet är förhoppningen att det ska bli både enklare och billigare att boka tågresor – och inte minst att allt fler därmed ska välja tåget i stället för flyg vid tjänsteresor i Europa.

Så här bokar du din tågresa i Europa

Avtalet med Togrejse finns att hitta i Lupin under Inköp / Resor och boende / Tågresor utrikes.

Bokning görs via länk till ett webbformulär. Du måste använda ditt tjänstemejl vid bokning, det vill säga en e-postadress som slutar på lu.se eller lth.se.

Därefter kontaktar resebyrån dig och ger ett anpassat förslag som är så kostnadseffektivt som möjligt.

För mer information

Vid frågor kontakta: maria [dot] plaschke [at] eken [dot] lu [dot] se