Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Uppdragsutbildning

Detta är uppdragsutbildning

Uppdragsutbildning är kurser och program från universitet eller högskolor, som mot ersättning ges till yrkesverksamma inom företag, myndigheter och organisationer. Den vilar på vetenskaplig grund och är anpassad efter deltagarnas behov och förutsättningar.

Uppdragsutbildning ger stora möjligheter

Genom att engagera dig i uppdragsutbildning för du ut forskning från universitetet och bidrar till samhällsutvecklingen. Men lika viktig är möjligheten du får att fånga upp omvärldens erfarenheter och behov. Externa aktörers perspektiv på den forskning och utbildning som Lunds universitet bedriver bidrar till en kontinuerlig kvalitetsutveckling av vår verksamhet.

Uppdragsutbildning kan också öppna upp för annan samverkan och forskningssamarbeten och bidra till universitetets internationalisering.

Vill du arrangera uppdragsutbildning på din institution?

Avdelningen för uppdragsutbildning – LUCE – har det övergripande ansvaret för uppdragsutbildning vid Lunds universitet och är en del av sektionen Forskning, samverkan & innovation (FSI). LUCE synliggör universitetets uppdragsutbildningar som kompetensutvecklingsform och analyserar omvärlden utifrån vilka behov som finns på marknaden.

Du som är lärare, forskare eller administratör vid Lunds universitet kan vända dig till LUCE för en mängd olika uppdragsutbildningstjänster, från projektidé till utvärdering.

Under årens lopp har avdelningen arbetat upp ett mycket värdefullt kontaktnät, som du som vill nå ut med din forskning eller vill få nya undervisningserfarenheter kan dra nytta av.

Funderar du på att anordna uppdragsutbildning? Vill du få hjälp att hitta potentiella uppdragsgivare, eller få stöd i processen att planera, kostnadsberäkna och paketera? Tveka inte att höra av dig!

LUCE nås på telefon 046-222 07 07 eller e-post info [at] education [dot] lu [dot] se  

Prenumerera på nyhetsbrev om uppdragsutbildning vid LU

Avdelningen för uppdragsutbildning ger en gång i halvåret, juni och december, ut ett nyhetsbrev som beskriver ett urval av de uppdragsutbildningar som gått under terminen och fakta som är relevanta när det gäller uppdragsutbildning.

Vill du prenumerera? Skicka då ett mail till emma [dot] holm [at] education [dot] lu [dot] se som är kommunikatör på avdelningen för uppdragsutbildning.

Tidigare nyhetsbrev

#december2019
#juni2019
#december2018
#juni2018

Former för uppdragsutbildning

Uppdragsutbildning kan ske i många olika former. Lunds universitet erbjuder både kurser och program ur det ordinarie utbildningsutbudet och helt skräddarsydda utbildningar. Längden på dessa kan vara allt från en timme till tre år och du som undervisar får oftast möjligheten att komma utanför Lund, många gånger även utanför Sverige.

En stor del av uppdragsutbildningarna består av öppna kurser och program, vilka tas fram tillsammans med institutionerna. Här kan deltagare anmäla sig oberoende av vilken organisation de tillhör, så länge de är yrkesverksamma. De öppna uppdragsutbildningarna har vi samlat i en egen kurskatalog, se nedan.

Lunds universitets uppdragsutbildningskatalog

Sidansvarig:

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
Postadress: Box 117, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND

Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu [dot] se
Om den här webbplatsen