Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Uppdragsutbildning

Detta är uppdragsutbildning

Vidareutbildning, kompetensutveckling och fortbildning är bara några av namnen som används i dagligt tal på det som vi formellt kallar uppdragsutbildning. Vad det handlar om är kurser och program från universitet eller högskolor, som mot ersättning ges till yrkesverksamma inom företag, myndigheter och organisationer.

Uppdragsutbildning ger stora möjligheter

Genom att engagera dig i uppdragsutbildning för du ut forskning från universitetet och bidrar till samhällsutvecklingen. Men lika viktig är möjligheten du får att fånga upp omvärldens erfarenheter och behov. Externa aktörers perspektiv på den forskning och utbildning som Lunds universitet bedriver bidrar till en kontinuerlig kvalitetsutveckling av vår verksamhet.

Att anta utmaningar i uppdragsutbildning är också ett sätt att öka utbildningsvolymen ute på din institution, vilket inte bara ger ny erfarenhet utan också förbättrade ekonomiska förutsättningar för din och dina kollegors forskning och ordinarie utbildningsverksamhet.

Vill du arrangera uppdragsutbildning på din institution?

Lund University Commissioned Education – LUCE – har det övergripande ansvaret för uppdragsutbildning vid Lunds universitet och är en del av sektionen Forskning, samverkan & innovation (FSI). Vi synliggör universitetets uppdragsutbildningar som kompetensutvecklingsform och analyserar omvärlden utifrån vilka behov som finns på skiftande marknader.

Du som är lärare, forskare eller administratör vid Lunds universitet kan vända dig till oss för en mängd olika uppdragsutbildningstjänster, från projektidé till utvärdering.

Under årens lopp har vi arbetat upp ett mycket värdefullt kontaktnät, som du som vill nå ut med din forskning eller vill få nya undervisningserfarenheter kan dra nytta av.

Funderar du på att anordna uppdragsutbildning? Vill du få hjälp att hitta potentiella uppdragsgivare, eller få stöd i processen att planera, kostnadsberäkna och paketera? Tveka inte att höra av dig!

Vi nås på telefon 046-222 07 07 eller e-post info [at] education [dot] lu [dot] se  

Former för uppdragsutbildning

Uppdragsutbildning kan ske i många olika former. Vi erbjuder både kurser och program ur Lunds universitets ordinarie utbildningsutbud och helt skräddarsydda utbildningar. Längden på dessa kan vara allt från en timme till tre år och du som undervisar får oftast möjligheten att komma utanför Lund, många gånger även utanför Sverige. På det viset bidrar du till universitetets internationalisering. 

En stor del av uppdragsutbildningarna består av öppna kurser och program. Dessa tas fram speciellt för yrkesverksamma inom företag, myndigheter och organisationer och samlas i en egen kurskatalog, se nedan.

Lunds universitets uppdragsutbildningskatalog

Sidansvarig:

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
Postadress: Box 117, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND

Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu [dot] se
Om den här webbplatsen