Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Syftet med modulen ”Kontrakt” är att kunna koppla samman kontrakt (anslag) med respektive projekt för att visa hur projekten är finansierade. På denna sida hittar du information om varför kontrakt registreras i LUCRIS (och W3D3), vem som registrerar kontrakten.

Varför kontrakten registreras

Lunds universitet har beslutat att alla forskningskontrakt ska diarieföras i W3D3 av en central kontraktsfunktion. Informationen från dessa kontrakt registreras samtidigt i LUCRIS.

Forskarens ansvar

Du som forskare ska inte registrera dina egna kontrakt, detta sköts istället centralt. Du som forskare kan däremot skapa ett projekt baserat på kontraktsdatan när den är inlagd. Ditt arbete är att fylla på med information om projektet och dess löpande resultat.

Skapa projekt baserat på kontrakt

Forskaren kan skapa ett projekt baserat på informationen i ett kontrakt när kontraktet blivit registrerat i LUCRIS. Detta gör forskaren själv inne i LUCRIS genom att gå till modulen ”Kontrakt” (Awards). Hitta därefter kontraktet och klicka på pennan i högra hörnet. Gå sedan ner till Relaterade projekt, klicka på knappen ”Skapa projekt baserat på forskningsmedlet” (Create project from award).

Om någon kontraktsinformation är fel

Du som forskare kan inte ändra i ett kontrakt. Alla ändringar görs centralt. Om du hittar några felaktigheter eller saknar ett kontrakt vänligen kontakta LUCRIS-supporten på servicedesk [at] lu [dot] se.

Kontrakten i Forskningsportalen

Kontrakten syns inte och är inte sökbara i sin helhet i Forskningsportalen. Inne i LUCRIS är övergripande information såsom titel, deltagare, finansiär, summa och tidsperiod sökbar för dem som kan logga in med sitt Lucat. Däremot när ett kontrakt knyts till ett projekt, syns finansiärens namn (och eventuell logga) på projektet i den publika forskningsportalen.


Ekonomens eller diarieförande administratörens ansvar

Du som lokalt ansvarar för diarieföring av kontrakt ska skicka in kontraktet så att det kan diarieföras centralt. Läs mer om ditt ansvar under sidan för ekonomer:


Vanliga frågor om kontrakt

Här nedan hittar du vanliga frågor och svar om kontrakt.

Om du saknar ett forskningsanslag är det sannolikt för att underlaget inte skickats in till kontraktsfunktionen för diarieföring och registrering i LUCRIS. Underlaget ska skickas in genom formuläret: Diarieföring av forskningskontakt. Ekonomen som har hand om ärendet detta gör vanligtvis detta.

Kontakta LUCRIS-supporten

E-post: servicedesk [at] lu [dot] se

Telefon: 046-222 90 00
(måndag-fredag 8:00-17:00)

Webbformulär: support.lu.se