Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Kommunicera din forskning

Kommunicera din forskning med det omgivande samhället

Läs mer om hur du kan kommunicera din forskning med det omgivande samhället

Skriva debattartikel

Forskare har mycket kunskap och många idéer och förslag som förtjänar att föras fram i samhällsdebatten. Debattartikeln är en bra kanal för den som vill påverka, vara aktiv och ta initiativ.

Läs mer om hur du skriver en debattartikel

Skriva populärvetenskapligt

Forskare har ett ansvar att dela med sig av sin kunskap till det omgivande samhället. Inte bara allmänheten, utan även politikerna och näringslivet är intresserade av det som forskarna kommer fram till.

Läs mer om hur du skriver populärvetenskapligt

Vill du nå ut med din expertis internationellt?

Lunds universitet är sedan 2017 medlem i The Conversation, en brittisk nyhetssajt där forskare själva skriver om aktuella händelser i världen. Ta chansen att ge din forskning mer impact – men också att bidra till det globala samtalet om vår tids utmaningar och stora frågor. The Conversation är ett icke-vinstdrivande samarbete mellan ungefär 90 universitet i Storbritannien, där målet är att sprida viktiga forskningsperspektiv på nyheter. Artiklarna återpubliceras fritt av internationell media under en Creative Commons-licens.

När du skriver för The Conversation får du:

  • Stöd av en vetenskapsjournalist som hjälper till att bearbeta texten hela vägen från idéstadiet till publicering.
  • Populärvetenskapliga skrivtips.
  • Tillgång till statistik om hur många som läser, kommenterar eller var artikeln återpubliceras.

För mer information om att skriva för The Conversation, kontakta Lotte Billing på sektionen Kommunikation: lotte [dot] billing [at] kommunikation [dot] lu [dot] se

Sidansvarig:

Kontakt

Kontakta i första hand en institutions- eller fakultetskommunikatör för att få hjälp med att upprätta en kommunikationsplan eller med att sprida dina forskningsresultat.

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
Postadress: Box 117, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND

Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu [dot] se
Om den här webbplatsen