Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Färgvariation

Färgerna som ingår i Lunds universitets grafiska profil är en viktig komponent i den visuella framställningen. De är avsedda att användas både dekorativt, för att ge variation i en layout, och funktionellt, för att förtydliga och särskilja komponenter, som till exempel faktarutor, diagram och tabeller.

Det är bronsfärgen och pastellfärgerna samt förhållandet dem emellan som i hög grad bidrar till det unika i det visuella uttrycket för Lunds universitet. Pastellfärgerna är sammantaget de färger som ska synas och användas mest. Brons kompletterar och mörkblått ska vara den minst framträdande färgen, inte minst för att vi ska särskilja oss från andra universitet och högskolor.

Vit, tom yta är dock den viktigaste komponenten och blir en del av färgintrycket vi exempelvis rubrikytor, vita ramar och luft i layouten. Tänk också på att arbeta in bilder i din layout när det är möjligt, och låt inte färgerna ta allt för mycket plats. 

Goda exempel

 

Exempel på trycksaker som använder an variation av universitetets profilfärger.

Bildspel – se fler exempel på hur färgerna kan användas: 

Ladda ner exempel på färgvariation (PDF, 4,5 MB, ny flik)

Relaterat material

Universitetets profilfärger

Om färghantering och färgsystem

Kontakt

Sektionen Kommunikation

grafiskprofil [at] kommunikation [dot] lu [dot] se

Anna Johnsson
Kommunikatör
anna_v [dot] johnsson [at] kommunikation [dot] lu [dot] se
+46 46 222 70 21

Petra Francke
Kommunikatör
petra [dot] francke [at] kommunikation [dot] lu [dot] se
+46 46 222 03 16

Maria Wendel
Kommunikatör
maria [dot] wendel [at] kommunikation [dot] lu [dot] se 
+46 46 222 70 07