Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Obehöriga på arbetsplatsen

Då många av universitetets lokaler är öppna under dagtid så händer det ibland att det kommer in personer som inte har för avsikt att varken studera eller besöka någon medarbetare. På denna sida får råd om hur du bör agera i en sådan situation.

Tillkalla universitetsväktaren

Om du misstänker att det finns obehöriga på arbetsplatsen ska du omgående tillkalla universitetsväktaren på telefon +46 46 222 07 00 eller intern anknytning 20 700. Ingen händelse är för liten.

Fråga om personen söker någon

Du kan fråga personen om denne söker någon. Oftast räcker detta för att personen ska lämna lokalen. Visar det sig att personen inte har något legitimt ärende, be denne lämna och visa var närmaste utgång finns.

Behåll lugnet och ta hot på allvar

Det händer att obehöriga personer blir hotfulla och då är det viktigt att behålla lugnet. Ta hotet på allvar och försök hålla dig på avstånd. Påkalla om möjligt uppmärksamhet via kollegor och tillkalla omedelbart universitetsväktaren på larmnumret.

Alla former av hot ska som regel polisanmälas. Den gemensamma säkerhetsfunktionen kan hjälpa dig med detta. Glöm inte att informera din närmaste chef.

Vid misstanke om inbrott

Om du upptäcker att det kan ha varit inbrott, så ska du tillkalla universitetsväktaren på larmnumret. Gå inte in i det område där du misstänker att inbrottet har skett, utan spärra om möjligt av platsen så att andra inte heller går in. Universitetsväktaren kommer att tillkalla hjälp från den gemensamma säkerhetsfunktionen som upprättar polisanmälan utifrån den händelserapport du gör.

Ring alltid 112 i en nödsituation!

Slå 0-112 om du använder en bordstelefon.

Universitetets larmtelefon

+46 46 222 07 00

Kontakt

Fredrik Bexell
Säkerhetschef
+46 46 222 33 33
fredrik [dot] bexell [at] bygg [dot] lu [dot] se

Ann‐Charlotte Dahlberg
Säkerhetssamordnare
+46 46 222 32 35
ann-charlotte [dot] dahlberg [at] bygg [dot] lu [dot] se

Eric Magnusson
Säkerhetssamordnare
+46 46 222 06 94
eric [dot] magnusson [at] bygg [dot] lu [dot] se

Helena Ilic
Säkerhetssamordnare
+46 46 222 75 53
helena [dot] ilic [at] bygg [dot] lu [dot] se

Håkan Jönsson
Säkerhetssamordnare
+46 46 222 32 46
hakan [dot] jonsson [at] bygg [dot] lu [dot] se

Robert Collin
Säkerhetssamordnare
+46 46 222 69 29
robert [dot] collin [at] bygg [dot] lu [dot] se