Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Nyhetsbrev

Interna nyhetsbrev

Nyhetsbrev som enbart vänder sig till universitetets medarbetare är en del av den information som medarbetare behöver för att kunna utföra sitt arbete. Det innebär att du kan samla in kontaktuppgifter till interna mottagare av interna nyhetsbrev utan att be om samtycke. Du behöver inte heller ge särskild information till medarbetare om att du gör detta.

Externa nyhetsbrev

För all hantering av personuppgifter krävs att du har rättslig grund. En av de rättsliga grunderna är samtycke vilken förekommer inom samverkan och extern kommunikation. Om du samlar in kontaktuppgifter till personer utanför Lunds universitet i syfte att skicka nyhetsbrev så måste du ha en rättslig grund för denna behandling, i det här fallet samtycke. Kom ihåg att samtycket ska vara frivilligt, informerat och dokumenterat.

Du kan läsa mer om rättslig grund genom att klicka på nedanstående länkar.
Läs mer om rättslig grund generellt genom att klicka här (öppnas i samma fönster).

Läs mer om den rättsliga grunden samtycke genom att klicka här (öppnas i samma fönster).

Vad behöver jag informera om?

Du är skyldig enligt dataskyddsförordningens artikel 13 och 14 att informera den registrerade om en rad punkter. Läs mer om vad du behöver informera om på sidan Information till registrerade som du når genom att klicka på länken nedan.

Klicka här för att läsa mer om vilken information du behöver ge till registrerade (öppnas i samma fönster).

Kontakt

Lunds universitet har ett externt dataskyddsombud; Secure State Cyber AB. Kontaktperson är Sanja Hebib. Har du frågor om dataskydd - kontakta:

dataskyddsombud [at] lu [dot] se (dataskyddsombud[at]lu[dot]se)