Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Försäkringar

Här kan du läsa mer om de försäkringar som du omfattas av som anställd.

Som anställd omfattas du av olika försäkringar. Några exempel är arbetsskadeförsäkring till och från jobbet och under arbetstid, tjänstegrupplivförsäkring och försäkring när du är på tjänsteresa. 

Arbetsskadeförsäkringar

Som arbetsskada räknas om du skadar dig på arbetsplatsen eller på väg till eller från arbetet. Här får du information om vilka försäkringar som gäller om du drabbas av en arbetsskada

Läs mer om arbetsskadeförsäkringar

Försäkringar när du reser i tjänsten

När du som anställd gör en tjänsteresa på uppdrag av universitetet omfattas du av Kammarkollegiets tjänstereseförsäkring. Det finns möjlighet att teckna en särskild reseförsäkring för medföljande familjemedlemmar.

Läs mer om försäkringar vid resor i tjänsten

Försäkringar för utländska anställda

Som utländsk anställd vid Lunds universitet gäller i vissa fall olika försäkringsregler beroende på om du är folkbokförd eller inte. 

Läs mer om försäkringar för utländska anställda

Försäkringar för stipendiater

Stipendiater är inte anställda vid Lunds universitet och omfattas därför av speciella försäkringsregler.

Läs mer om försäkringar för stipendiater

Försäkringar för gäster och försökspersoner

För gäster som medverkar i universitetets verksamhet samt för försöks- och testpersoner gäller särskilda försäkringsregler.

Läs mer om försäkringar för gäster och försökspersoner

Tjänstegrupplivförsäkring

Alla statligt anställda omfattas av avtalet om statens tjänstegrupplivförsäkring (TGL-S). Det innebär att den anställdes familj kan få ekonomiskt stöd om den anställda avlider. Försäkringen gäller automatiskt alla anställda.

Läs mer om statens tjänstegrupplivförsäkring (SPV:s webbplats)

Kontakt

Om du inte hittar det du söker på denna webbsida så kan du ställa en fråga via sektionen HR:s ärendehanteringssystem.

Arbetar du med försäkringsfrågor för anställda och gäster?

Gå gärna den digitala utbildningen Försäkringshandläggning av försäkringar för studenter och anställda/gäster, i Kompetensportalen.  

Logga in i Kompetensportalen och sök upp utbildningen i kurskatalogen