Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Glasögon för bildskärmsarbete

Här får du hjälp med hur du ska göra om du upplever att du behöver glasögon i ditt arbete.

Du som medarbetare har ett ansvar att informera din närmaste chef med personalansvar om din syn förändras. Vid besvär med synen kan din arbetsplats behöva justeras. Behöver du hjälp med detta kan du ta kontakt med Företagshälsovårdens fysioterapeuter/ergonomer.

Så här beställer du en synundersökning

Du beställer synundersökningen via ett beställningsformulär i inköps- och fakturahanteringssystemet Lupin (Proceedo). Om du själv inte har behörighet till Lupin kan du ta hjälp av din inköpssamordnare eller någon annan på din arbetsplats med systembehörighet.

  1. Sök på "glasögon rekvisition" för att få fram formuläret du ska fylla i. Avståndsmätningen du gör behöver inte vara exakt på centimetern. Det är till stor hjälp för optikerna om du beskriver dina arbetsuppgifter. Boka tid för synundersökning, en länk till optikerkedjan finns i formuläret.
  2. När din chef godkänt din beställning får du en orderkopia, som du skriver ut och tar med till synundersökningen. Tänk på att det ibland kan ta lite tid innan beställningen är godkänd och klar.

Det är optikern som bedömer vilken form av synkorrektion som krävs för dig i din aktuella arbetssituation. Om du inte blir nöjd med resultatet är det viktigt att du återkopplar detta till optikern för eventuell justering. I de få specialfall där de glas som ingår i avtalet inte räcker till skickar optikern ett kostnadsförslag som behöver godkännas av din chef.

Logga in i Lupin (Proceedo) här

Kontakt

Matilda Eklund
Fysioterapeut/ergonom
Matilda [dot] Eklund [at] fhv [dot] lu [dot] se

Anne Link
Fysioterapeut/ergonom
Anne [dot] Link [at] fhv [dot] lu [dot] se

Besöksadress

Gerdagatan 9, Lund
Se karta

Postadress

Företagshälsovården
Lunds universitet
Box 117
221 00 LUND

Internpost

Hämtställe 52

Telefon

+46 46 222 32 80

Öppettider

Måndag–fredag 08.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.30

Mottagning sker efter tidsbeställning