Musik vid filmproduktion

Lunds universitet har egen specialkomponerad musik som kan användas i alla typer av filmproduktioner där universitetet är avsändare.

Musiken har tagits fram för att stärka universitetets kommunikation, höja upplevelsen och underlätta arbetet med att göra kommunikationen enhetlig.

Syftet med musiken är att:

  • spara tid och pengar på att leta musik
  • minska riskerna med att medarbetare olovligen använder upphovsrättskyddat material
  • bidra till att stärka varumärket genom igenkänning av unik musik 

Gå till Bild- och mediebanken för att ladda ner musikfilerna

Fri att använda

Musiken är fri att använda i alla filmproduktioner där helheten Lunds universitet och/eller delar av verksamheten är avsändare. Eftersom universitetet äger rättigheterna till musiken så undviker vi problem med upphovsrätt, samtidigt som vi kvalitetssäkrar all musik som används.

Filerna går såklart även att använda i andra typer av produktioner, så som vid konferenser och i poddar. Hör gärna av dig till grafiskprofil [at] kommunikation [dot] lu [dot] se om du har frågor kring detta. 

Olika versioner för olika känslor och ändamål

Det finns olika versioner baserat på vilken känsla du vill förmedla, eller som passar i specifika sammanhang. Välj den version som du tycker passar bäst för ändamålet och klipp den så att den passar in i din produktion (musiken ligger i loopar och är anpassad för att du ska kunna klippa och använda den i olika längder). Musiken kan användas både som bakgrund, mellan tal, eller som komplement till bild och text där tal helt saknas. Filnamnet anger hur den är tänkt att användas.

Så gör du

Musikfilerna är i wav-format och du lägger in dessa som ljudspår i ditt filmredigeringsprogram. Exempel på program är iMovie, Final Cut och Adobe Premiere. 

Gå till Bild- och mediebanken för att ladda ner en checklista för musikpåläggning i film

Klassisk och dynamisk 

Musiken är framtagen av professionella musiker och utgår ifrån dimensionerna klassisk och dynamisk, precis som universitetets grafiska profil. 

Läs mer om den grafiska profilen

Kontakt

Sektionen Kommunikation

grafiskprofil [at] kommunikation [dot] lu [dot] se

Anna Johnsson
Kommunikatör
anna_v [dot] johnsson [at] kommunikation [dot] lu [dot] se
+46 46 222 70 21

Petra Francke
Kommunikatör
petra [dot] francke [at] kommunikation [dot] lu [dot] se
+46 46 222 03 16