Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Så gör du inköp

Här får du reda på var du hittar befintliga avtal. Du får också veta hur man gör inköp, vilka avtalstyper som finns och vad du gör om avtal inte finns.

Hitta avtal

Avtalsinformation hittar du i vårt inköpsverktyg Lupin.

Lupin-användare

Om du är Lupin-användare kan du logga in som vanligt.

Logga in med Lucat-id i inköpsverktyget Lupin

Inloggning för dig som inte är Lupin-användare

Om du inte har något konto kan du logga in i Lupin med nedanstående länk genom att använda användarnamn och lösenord nedan.

Inloggning i Lupin för dig som inte är Lupinanvändare

Användarnamn: login [at] avtal [dot] lu [dot] se
Lösenord: Avtal123

Detta är ett allmänt konto som det inte går att göra beställningar från utan enbart se avtalsinformation. Använd alltid ditt eget konto om du har ett.

Har du inget konto?

Varje institution/enhet bestämmer själva vilka som ska vara Lupinanvändare. Prata med din chef eller administrativt ansvariga.

Så använder du universitetets avtal

Avtal är bindande och ska följas. Enda tillfället då det är accepterat att gå utanför avtal är om samtliga avtalsleverantörer inom ett avtalsområde förklarat sig oförmögna att leverera önskad produkt eller tjänst.

Att använda sig av ett befintligt avtal innebär dessutom i de flesta fall fördelar jämfört med att genomföra upphandlingen själv. Du sparar tid och de ekonomiska villkoren kan vara mer fördelaktiga.

Läs mer om olika avtalstyper.

Vad gör jag om avtal inte finns

Om avtal inte finns ska du beräkna kontraktsvärdet för att avgöra vilket upphandlingsförfarande du ska använda dig av. Det är kontraktsvärdet som avgör om du ska göra en direktupphandling, förenklad upphandling eller öppen upphandling.

Läs mer om hur du beräknar kontraktsvärdet.

Sidansvarig:

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
Postadress: Box 117, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND

Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu [dot] se
Om den här webbplatsen