Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Så gör du inköp

Här får du reda på var du hittar befintliga avtal. Du får också veta hur man gör inköp, vilka avtalstyper som finns och vad du gör om avtal inte finns.

Hitta avtal och beställa

Befintliga avtal hittar du i inköpsverktyget Lupin, där alla beställningar ska göras.

Saknar du behörighet till Lupin? Varje institution/enhet bestämmer själva vilka som ska vara Lupin-användare. Prata med din chef eller administrativt ansvariga.

Så använder du universitetets avtal

Avtal är bindande och ska följas. Enda tillfället då det är accepterat att gå utanför avtal är om samtliga avtalsleverantörer inom ett avtalsområde förklarat sig oförmögna att leverera önskad produkt eller tjänst.

Att använda sig av ett befintligt avtal innebär dessutom i de flesta fall fördelar jämfört med att genomföra upphandlingen själv. Du sparar tid och de ekonomiska villkoren kan vara mer fördelaktiga.

Läs mer om olika avtalstyper

Förnyad konkurrensutsättning över tröskelvärdet

Om det finns ett befintligt ramavtal och du behöver göra en förnyad konkurrensutsättning vars värde överstiger tröskelvärdet 1 456 476 kronor ska du skicka in en beställning av upphandling till Inköp och upphandling. En upphandlare kommer då att hjälpa dig att genomföra avropet.

På den här sidan finns blankett för beställning av förnyad konkurrensutsättning över tröskelvärdet

Vad gör jag om avtal inte finns

Om avtal inte finns ska du beräkna kontraktsvärdet för att avgöra vilket upphandlingsförfarande du ska använda dig av. Det är kontraktsvärdet som avgör om du ska göra en direktupphandling, annonspliktig upphandling under tröskelvärdet eller annonspliktig upphandling över tröskelvärdet.

Läs mer om hur du beräknar kontraktsvärdet