Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Så gör du inköp

Här får du reda på var du hittar befintliga avtal. Du får också veta hur man gör inköp, vilka avtalstyper som finns och vad du gör om avtal inte finns.

Hitta avtal

Avtalsinformation hittar du i vårt inköpsverktyg Lupin. Om du är Lupin-användare kan du logga in som vanligt. Om du inte har något konto kan du logga in genom att använda dig av nedanstående användarnamn och lösenord.

Använd alltid ditt konto om du har ett. Om du är inloggad på det allmänna kontot kan du inte göra beställningar.

Användarnamn: login [at] avtal [dot] lu [dot] se
Lösenord: Avtal123

Gå direkt till vårt inköpsverktyg Lupin.

Har du inget konto?

Varje institution/enhet bestämmer själva vilka som ska vara Lupinanvändare. Prata med din chef eller administrativt ansvariga.

Ny Lupin-användare

När du blivit upplagd som Lupin-användare får du ett kuvert med lösenord. Logga in så snart som möjligt efter det att du fått kuvertet. Följ anvisningarna i brevet.

Så använder du universitetets avtal

Avtal är bindande och ska följas. Enda tillfället då det är accepterat att gå utanför avtal är om samtliga avtalsleverantörer inom ett avtalsområde förklarat sig oförmögna att leverera önskad produkt eller tjänst.

Att använda sig av ett befintligt avtal innebär dessutom i de flesta fall fördelar jämfört med att genomföra upphandlingen själv. Du sparar tid och de ekonomiska villkoren kan vara mer fördelaktiga.

Läs mer om olika avtalstyper.

Vad gör jag om avtal inte finns

Om avtal inte finns ska du beräkna kontraktsvärdet för att avgöra vilket upphandlingsförfarande du ska använda dig av. Det är kontraktsvärdet som avgör om du ska göra en direktupphandling, förenklad upphandling eller öppen upphandling.

Läs mer om hur du beräknar kontraktsvärdet.

Sidansvarig:

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
Postadress: Box 117, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND

Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu [dot] se
Om den här webbplatsen