Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kompetens- och karriärutveckling

Här får du veta mer om möjligheterna till kompetensutveckling inom Lunds universitet.

Innehåll på sidan:


Kompetensutveckling på Lunds universitet

På Lunds universitet arbetar vi med kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov. Dagens snabba förändringstakt innebär att vi aktivt behöver stödja både verksamhetens och medarbetarnas utveckling för att vara ett universitet i världsklass och en attraktiv arbetsplats.

Som medarbetare behöver vi fundera kring vår egen utveckling, våra styrkor, kompetenser, mål, nätverk med mera i relation till vår arbetssituation och verksamhetens mål. Det är viktigt både för universitetets verksamhet och den egna utvecklingen i arbetet.

Vilken kompetensutveckling som är aktuell för dig avgör du och din chef tillsammans utifrån aktuella och framtida kompetensbehov i din verksamhet.

Interna utbildningar

Vill du utveckla din kompetens? Lunds universitet har ett stort utbud av internutbildningar.

Läs mer om Lunds universitets interna utbildningar

Inspiration och tips på kompetensutveckling

Du som anställd kan utveckla din kompetens på många olika sätt.

Läs mer och få inspiration och tips på olika former av kompetensutveckling

Chef- och ledarutveckling

Du som är chef eller ledare vid Lunds universitet erbjuds kompetensutveckling och stöd inom ramen för Chefsplattformen, bland annat i form av olika kurser och program.

Kompetensutveckling i digitala verktyg för undervisande personal

För lärande i en digital värld är en webbplats som vänder sig till dig som undervisar eller arbetar administrativt vid Lunds universitet. Enheten för undervisningsstöd har samlat material, lästips och råd om digitala verktyg och lärande. Just nu fokuserar vi särskilt på tre teman: generativa AI-verktyg, tillgänglighet och video i undervisningen. Du hittar aktuella kurser, seminarier och workshops i kalendariet på svenska och engelska.

För lärande i en digital värld – education.lu.se

Karriär- och kompetensutveckling inom akademin

För dig inom akademin erbjuds karriär- och kompetensutveckling i form av seminarier, nätverk och andra aktiviteter.

Läs mer om karriär- och kompetensutveckling inom akademin

Karriärvägar inom forskning och undervisning vid Lunds universitet

Vägen för att göra akademisk karriär kan vara rak, men ofta är den ganska krokig. Det är sällan som det bara finns en väg att gå. Vid Lunds universitet kan karriärvägarna skilja sig mellan de olika fakulteterna.  

Läs mer om karriärvägar inom forskning och undervisning vid Lunds universitet

Kompetensportalen

I Kompetensportalen kan du söka efter och anmäla dig till ett stort urval av universitetets internutbildningar. Du loggar enkelt in med ditt Lucat-ID. 

Logga in i Kompetensportalen

Kontakt

Om du inte hittar det du söker på denna webbsida så kan du ställa en fråga via sektionen HR:s ärendehanteringssystem.

Relaterad information