Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ladok är ett studiedokumentationssystem som innehåller individuella uppgifter om studerande på grund-, avancerad och forskarnivå.

Inrapportering av uppgifter

Inrapporteringen av uppgifter i Ladok bestäms av nationella förordningar, till exempel Högskoleförordningen och av lokala bestämmelser i form av rektorsbeslut. Uppgifterna i Ladok används i universitetets resultatredovisning och för vidarerapportering till bland annat Statistiska centralbyrån, CSN och Migrationsverket.

Vad finns i Ladok?

I Ladok finns uppgifter från 1976. Fakulteterna införde Ladok vid olika tidpunkter.

Vad finns i Ladok och från när? (PDF 84 kB, ny flik)

Logga in i Ladok

För att logga in i Ladok använder du webbläsare Google Chrome, Mozilla Firefox eller Microsoft Edge. Logga in med ditt Lucat-id.

Offentliga uppgifter

Lunds universitet omfattas som statlig myndighet av offentlighetsprincipen; uppgifterna i Ladok är i regel offentliga. Det är dock viktigt att utlämnande av uppgifter sker i enlighet med gällande regelverk. Alla externa beställningar av personuppgifter ur Ladok ska du därför hänvisa till Ladokgruppen för att garantera en enhetlig behandling.

Läs mer om Lunds universitets behandling av personuppgifter på lu.se

 

Kontaktinformation

Avdelningen för Studieadministrativa system

E-post:
support [at] ladok [dot] lu [dot] se

Besöksadress:
Sölvegatan 18 B, Lund

Postadress:
Lunds universitet
Studieadministrativa system, Ladok
Box 117
221 00 Lund

Internpost:
Hämtställe 61