Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Skapa CV

Syftet med modulen är att du som forskar enkelt ska kunna återanvända den data som finns registrerad i systemet för att skapa personliga, aktuella och anpassade CV:n. På denna sida hittar du hur du kan använda CV-modulen.

Därför finns CV-modulen

När du som forskar lagt tid på att uppdatera LUCRIS med relevant information om dig och din forskning kan du också få ut information i form av CV:n. Bland annat tittar finansiärer på offentliga CV:n för att läsa på om forskare som gjort en ansökan, eller hitta forskare som kan göra peer-reviews av ansökningar.

CV-modulen syftar till att underlätta för dig att snabbt skapa anpassade uttag och CV:n över din forskning. Du kan göra informationen allmänt tillgänglig och nedladdningsbar om du önskar. Du kan välja mellan att ta med all information du lagt in eller bara utvalda delar.

Det är frivilligt att använda CV-modulen eller skapa ett publikt CV som syns i Forskningsportalen.

Hur du skapar ett CV i LUCRIS

Här nedan finns både en beskrivning och en film om hur du skapar ett CV i LUCRIS.

Video: Skapa CV

En video om hur du skapar ett CV:n i LUCRIS:

Beskrivning: Skapa CV 

  1. Logga in i LUCRIS
  2. Klicka på "Lägg till Curriculum vitae"
  3. Välj något av CV-formaten:
    Olika CV format
  4. Klicka i de fält du vill ha med.
  5. Du kan editera innehållet i ett CV och sedan spara det i en rad olika format, exempelvis Word eller PDF. Editering av layout görs enklast efter att du sparat det i exempelvis Word.
Illustration över vad knappen för att skapa ett CV är i LUCRIS
Illustration över var du hittar knappen för att skapa ett CV i LUCRIS

Olika typer av CV

Än så länge finns ingen nationell standard för CV i Sverige. För närvarande finns det därför olika CV-format i LUCRIS.

Detta CV ligger bara i din LUCRIS profil och är inte synligt på Forskningsportalen. Du kan göra flera olika privata CV:n och anpassa dem till olika målgrupper, exempelvis ha ett för varje finansiär du brukar söka till och där skräddarsy innehållet för just den målgruppen.

Du kan bara göra ett publikt CV. Detta får en egen länk under din profilbild i Forskningsportalen. CV:t blir nedladdningsbart i PDF för externa besökare. 

Kontakta LUCRIS-supporten

E-post: servicedesk [at] lu [dot] se

Telefon: 046-222 90 00
(måndag-fredag 8:00-17:00)

Webbformulär: support.lu.se