Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Fakulteternas rese- och forskningsbidrag

Du som är forskare, doktorand, lärare eller docent vid Lunds universitet kan ansöka om fakulteternas rese- och forskningsbidrag. Några få kan även sökas av dig som är student på grundutbildningsnivå.

Ansökan

Ansökningsperioden för fakulteternas rese- och forskningsbidrag är i början av vår- respektive höstterminen, normalt i februari och september. Vem som kan söka de olika bidragen framgår av den aktuella ledigkungörelsen som publiceras under ansökningsperioden. Du ansöker direkt i ansökningssystemet för stipendier och bidrag.

Logga in i ansökningssystemet (ny flik)

Resor som påverkas till följd av Coronaviruset

  • Om din resa blivit inställd och du inte kommer att kunna använda ditt bidrag ber vi dig kontakta stipendier [at] eken [dot] lu [dot] se.
  • Om din resa blivit inställd men det finns utgifter som redan betalats och inte är återbetalningsbara så går det bra att använda del av bidraget för att täcka dessa kostnader. Redovisa kostnaderna i redogörelsen i ansökningssystemet. Återbetalningsinstruktioner på eventuellt återstående belopp kommer att skickas till din ekonom.
  • Om din resa blir framflyttad så kan du fortfarande använda ditt bidrag så länge det är inom dispositionstiden.
  • Du får inte lov att använda ditt bidrag till annan resa/konferens än den du beviljats medel för.

Aktuella ansökningsdatum och ledigkungörelser

Nu har vårens ansökningsperiod stängt och besluten beräknas vara klara tidigast i april. Observera att du bara kan söka bidrag under ansökningsperioderna. Nästa utlysning öppnar i början av höstterminen.

Beslut och utbetalning

Inom de flesta fakulteter finns en stipendiegrupp som går igenom och rangordnar ansökningarna. Därefter tas beslut av fakultetsstyrelsen eller motsvarande. Fakulteterna har olika bestämmelser vad gäller hur stora belopp som delas ut samt hur ofta en person kan beviljas bidrag. Detta framgår av ledigkungörelsen.

För att få bidraget utbetalt måste du skicka in den blankett för rekvirering som finns i anslutning till din beviljade ansökan i ansökningssystemet. Om du beviljas bidrag och är anställd av Lunds universitet så betalas ditt bidrag ut till den aktuella institutionen. Är du inte anställd vid Lunds universitet kan utbetalningen göras till ett privat bankkonto. Under sommarperioden kan det dröja några veckor innan du får din utbetalning.

Redovisning och återbetalning

Du ska alltid lämna in en redogörelse efter avslutad resa eller projekt. Redogörelsen lämnar du i ett formulär som finns i anslutning till din beviljade ansökan i ansökningssystemet. Lämna din redogörelse snarast efter det att du använt ditt bidrag och senast sista dispositionsdag. Om sista dispositionsdag inte är specificerad i beslutet så räknas sista dispositionsdag som två år från beslutsdatum.

Om inte hela bidraget har använts ska resterande medel återbetalas till stiftelsen. Återbetalningen görs i de flesta fall av en ekonom vid din institution.

Det är inte möjligt att begära omdisponering för annat ändamål eller förlängd dispositionstid. Istället finns det möjlighet att ansöka om nytt bidrag vid nästa ansökningstillfälle.

Sidansvarig:

Kontakt

Kontakta någon av våra handläggare på stipendier [at] eken [dot] lu [dot] se

Du når oss också på telefon
Emma Haverlind
+46 46 222 71 44
Emma [dot] Haverlind [at] eken [dot] lu [dot] se

Olof Jernryd
+46 46 222 71 48
Olof [dot] Jernryd [at] eken [dot] lu [dot] se

Krister Åstrand
+46 46 222 71 45
Krister [dot] Astrand [at] eken [dot] lu [dot] se

Postadress
Lunds universitet
Stiftelseförvaltning
Box 117
221 00 Lund

Besöksadress
Sandgatan 5

Internpost
Hämtställe 31

 

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
Postadress: Box 117, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND

Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu [dot] se
Om den här webbplatsen