Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Fakulteternas rese- och forskningsbidrag

Du som är forskare, doktorand, lärare eller docent vid Lunds universitet kan ansöka om fakulteternas rese- och forskningsbidrag. Några få kan även sökas av dig som är student på grundutbildningsnivå.

Ansökan

Ansökningsperioden för fakulteternas rese- och forskningsbidrag är i början av vår- respektive höstterminen, normalt i februari och september. Vem som kan söka de olika bidragen framgår av den aktuella ledigkungörelsen.

Logga in i ansökningssystemet (nytt fönster)

For application in English (new window)

Aktuella ansökningsdatum och ledigkungörelser

Ansökningsperioden för vt 2019 har nu stängt. Observera att vi inte kan ta emot några ansökningar utanför ansökningsperioderna. Nästa ansökningsperiod öppnar hösten 2019.

Beslut och utbetalning

Inom de flesta fakulteter finns en stipendiegrupp som går igenom och rangordnar ansökningarna. Därefter tas beslut av fakultetsstyrelsen eller motsvarande. Fakulteterna har olika bestämmelser vad gäller hur stora belopp som delas ut samt hur ofta en person kan beviljas bidrag. Detta framgår av ledigkungörelsen.

Stipendier och bidrag som tilldelats universitetets anställda betalas ut till den aktuella institutionen, men om du inte är anställd vid Lunds universitet kan utbetalningen göras till ett privat bankkonto. För att få bidraget utbetalt måste du använda den blankett för rekvirering som finns i anslutning till beviljad ansökan i ansökningssystemet.

Observera att under sommarperioden kan det dröja några veckor innan du får ditt bidrag utbetalat.

Om sista dispositionsdag inte är specificerad i beslutet så räknas sista dispositionsdag som två år från beslutsdatum.

Redovisning och återbetalning

Du ska alltid lämna in en redogörelse efter avslutad resa eller projekt. Redogörelsen lämnar du i ett formulär som finns i anslutning till beviljad ansökan i ansökningssystemet. Lämna din redogörelse snarast efter det att du använt ditt bidrag och senast sista dispositionsdag.

Om inte hela stipendiet eller bidraget utnyttjas ska resterande medel återbetalas till stiftelsen. Återbetalningen görs i de flesta fall av en ekonom vid din institution.

Det är inte möjligt att begära omdisponering för annat ändamål eller förlängd dispositionstid. Istället finns möjlighet att ansöka om nytt bidrag vid nästa ansökningstillfälle.

Sidansvarig:

Kontakt

Kontakta någon av våra handläggare på stipendier [at] eken [dot] lu [dot] se

Du når oss också på telefon
Emma Haverlind
+46 46 222 71 44
Emma [dot] Haverlind [at] eken [dot] lu [dot] se

Olof Jernryd
+46 46 222 71 48
Olof [dot] Jernryd [at] eken [dot] lu [dot] se

Krister Åstrand
+46 46 222 71 45
Krister [dot] Astrand [at] eken [dot] lu [dot] se

Postadress
Lunds universitet
Stiftelseförvaltning
Box 117
221 00 Lund

Besöksadress
Paradisgatan 5C

Internpost
Hämtställe 31

 

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
Postadress: Box 117, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND

Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu [dot] se
Om den här webbplatsen