Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Kommunikationsplanering och presentation

Effektiv kommunikation behöver planeras: vad ska vi uppnå, vilka ska vi kommunicera med, vad ska vi berätta och hur följer vi upp? På denna sida hittar du stöd och material som hjälper dig att arbeta med kommunikation på ett planerat sätt.

Så gör du en kommunikationsplan

Med en kommunikationsplan strukturerar du kommunikationen och marknadsföringen kring exempelvis en verksamhet, ett projekt eller evenemang. Planen anger bland annat målet för kommunikationen, vem kommunikationsinsatserna riktar sig till, vilket budskapet är och vilka kanaler som ska användas. Denna checklista/mall hjälper dig att lägga upp en kommunikationsplan:

Så gör du en kommunikationsplan (Word, 106 kB, nytt fönster)

Universitetsgemensamma profiltexter

Till hjälp för de som ska berätta om Lunds universitet finns ett dokument med korta profiltexter som uppdateras årligen. Texterna är baserade på aktuella fakta (bl a årsredovisningen) och kan användas på webben och i sociala medier, i tryckt informationsmaterial, platsannonser, pressmeddelanden osv. Profiltexterna finns i tre versioner med varierande längd, både på svenska och engelska.

Presentationsmaterial

På nedanstående sida hittar du universitetets övergripande presentationsmaterial, så som en powerpoint och en broschyr med fakta och siffror, profiltexter och en presentationsfilm – att använda som underlag när du berättar om universitetet på exempelvis en konferens eller ett studiebesök.

Gå till sidan med universitetsövergripande presentationsmaterial

Checklista för kommunikationsinsatser vid kris

Denna checklista riktar sig främst till kommunikatörer inom Lunds universitet med syfte att säkerställa att rätt personer involveras i kommunikationsarbetet vid krissituationer och händelser av akut karaktär. Syftet är också att minimera risken för dubbelarbete. Checklistan rör i första hand kommunikation till bredare målgrupper via universitetets interna och externa kanaler.

Sidansvarig:

Kontakt

Caroline Runéus
Kommunikationsdirektör
+46 46 222 70 41
caroline [dot] runeus [at] kommunikation [dot] lu [dot] se

Lars Uhlin
Avdelningschef Media och profilering
+46 46 222 33 05 
lars [dot] uhlin [at] kommunikation [dot] lu [dot] se

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
Postadress: Box 117, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND

Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu [dot] se
Om den här webbplatsen
Tillgänglighetsredogörelse