Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kommunikationsplanering och presentation

Effektiv kommunikation behöver planeras: vad ska vi uppnå, vilka ska vi kommunicera med, vad ska vi berätta och hur följer vi upp? På denna sida hittar du stöd och material som hjälper dig att arbeta med kommunikation på ett planerat sätt.

Så gör du en kommunikationsplan

Med en kommunikationsplan strukturerar du kommunikationen och marknadsföringen kring exempelvis en verksamhet, ett projekt eller evenemang. Planen anger bland annat målet för kommunikationen, vem kommunikationsinsatserna riktar sig till, vilket budskapet är och vilka kanaler som ska användas. Denna checklista/mall hjälper dig att lägga upp en kommunikationsplan:

Så gör du en kommunikationsplan (Word, 106 kB, nytt fönster)

Film: Kommunikationsplan – guide i 7 steg


Universitetsgemensamma profiltexter

Till hjälp för de som ska berätta om Lunds universitet finns ett dokument med korta profiltexter som uppdateras årligen. Texterna är baserade på aktuella fakta (bland annat årsredovisningen) och kan användas på webben och i sociala medier, i tryckt informationsmaterial, platsannonser, pressmeddelanden osv. Profiltexterna finns i tre versioner med varierande längd, både på svenska och engelska.

Presentationsmaterial

På nedanstående sida hittar du universitetets övergripande presentationsmaterial, så som en powerpoint och en broschyr med fakta och siffror, profiltexter och en presentationsfilm – att använda som underlag när du berättar om universitetet på exempelvis en konferens eller ett studiebesök.

Universitetsövergripande presentationsmaterial

Checklista för kommunikationsinsatser vid kris

Denna checklista riktar sig främst till kommunikatörer inom Lunds universitet med syfte att säkerställa att rätt personer involveras i kommunikationsarbetet vid krissituationer och händelser av akut karaktär. Syftet är också att minimera risken för dubbelarbete. Checklistan rör i första hand kommunikation till bredare målgrupper via universitetets interna och externa kanaler.

Länken går till Bild- och mediebanken, logga in med Lucat-ID:

Checklista för kommunikationsinsatser vid kris

Läs också råd om hur du hanterar kritik i sociala medier:

Hantera kommentarer i sociala medier

Kontakt

Lars Uhlin
Tf kommunikationsdirektör
+46 46 222 33 05 
lars [dot] uhlin [at] kommunikation [dot] lu [dot] se