Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Universitetskollegiet

Enligt Lunds universitet arbetsordning ska det finnas ett universitetskollegium som ska bestå av högst 48 ledamöter. Av dessa ska 24 vara vetenskapligt eller konstnärligt kompetenta lärare. Därutöver ingår 12 ledamöter som representerar övriga anställda. Studenterna ges möjlighet att utse 12 ledamöter. Mandatperioden för nuvarande ledamöter i Universitetskollegiet är 2021-03-01 - 2024-02-29.

Ledamöter i universitetskollegiet (PDF 103 kB, ny flik)

Universitetskollegiet fullgör uppgiften enligt 2 kap. 8 § HF om universitetsstyrelsens skyldighet att höra lärare, övriga anställda och studenter i processen att utse rektor och prorektor. Ny rektor och prorektor tillträdde 2021-01-01.

Universitetskollegiets representanter för vetenskapligt eller konstnärligt kompetenta lärare och övriga anställda utser dessutom tre lärare i universitetsstyrelsen genom val och ansvarar för eventuella fyllnadsval. 

Aktuellt

2021-05-27

Vid kollegiets konstituerande möte 27 maj valdes Jan Nilsson till ordförande och Johan Östling till vice ordförande under mandatperioden.

Protokoll från universitetskollegiets sammanträde 2021-05-27 (PDF 66 kB, ny flik)

Kontakt

Torun Forslid
Avdelningschef
+46 46 222 44 81
torun [dot] forslid [at] rektor [dot] lu [dot] se