Interna nyhetsbrev

Från Lunds universitets gemensamma förvaltning
Här listas de universitetsgemensamma interna nyhetsbrev som skickas ut via förvaltningen. Syftet är att du som medarbetare ska kunna få en överblick och se vilka nyhetsbrev som finns för att få information och för att nå ut med information.

A | B | C | D | E | F | G | HI | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z | Å | Ä | Ö

Ekonominytt

Sektionen Ekonomi: kortare meddelanden om det ekonomiadministrativa arbetet, t ex i samband med bokslut samt budget-och prognosarbete. Kort driftinformation om Raindance, Lupin och EOS samt tillfälligt ändrade öppettider för våra servicetelefoner.
Målgrupp: främst ekonomer, men även prefekter (budget) och andra intresserade.
Prenumeration:  anmäl dig på ekonomiwebben

Erasmus+

Sektionen Externa relationer: informerar om Erasmus+ programmen och särskilt viktiga ansökningsperioder, ska ge stöd inför ansökningar.
Målgrupp: medarbetare som jobbar med och i programmen. Samma målgrupp som för nyhetsbrevet Externa relationer.
Prenumeration: kontakta carina [dot] holmberg_pousette [at] er [dot] lu [dot] se (Carina Holmberg Pousette)

Nyhetsbrev från Externa relationer

Sektionen Externa relationer information från alla delar av Externa relationer i internationella frågor.
Målgrupp: medarbetare inom LU som arbetar med internationalisering.

Forskningsnytt

Sektionen för Forskning Samverkan och Innovation: aktuell information om Horizon 2020, ansökningar som ska hanteras av Forskningsnämnden, arrangemang och seminarier, aktuella utlysningar, samt information om universitetets interna forskningsstöd.
Målgrupp: forskare
Prenumeration: Kontakta: sophie [dot] hyden_picasso [at] fs [dot] lu [dot] se (Sophie Hydén Picasso)

Sektionen HR:s nyhetsbrev

Sektionen HR: information om HR/personalfrågor.
Målgrupp: chefer, prefekter, administratörer och personalfunktioner inom LU samt till de som anmält intresse.
För prenumeration: nyhetsbrev [at] hr [dot] lu [dot] se

Hållbarhetsforum nyhetsbrev

Hållbarhetsforums nyhetsbrev  Lunds universitets Hållbarhetsforum ger varje månad ut ett nyhetsbrev med hållbarhetsnyheter från Lunds universitet. Här presenteras forskningsnyheter och aktuella event med koppling till hållbarhetsområdet där Lunds universitet medverkar.
Målgrupp: Alla intresserade LU-anställda och även externa aktörer.
Prenumerera: gå in på hållbarhetsforums webbsida
På engelska:  gå in på hållbarhetsforums engelska webbsida

Informationsutskick till studievägledare med flera

Sektionen Student och utbildning: spridning av utbildningsrelaterad information
Målgrupp: utbildningsansvariga/-administratörer; studierektor, studievägledare, kurskoordinator
Prenumeration: kontakta cecilia [dot] johansson [at] stu [dot] lu [dot] se (Cecilia Johansson)

Inköpsnytt

Sektionen Ekonomi: information om nya avtal, planerade upphandlingar, förändringar inom LOU samt mer allmän information kring ramavtal och upphandling.
Målgrupp: främst inköpssamordnare, men även prefekter och andra intresserade.
Prenumeration: anmäl dig på ekonomiwebben

INLU Nyhetsbrev

Sektionen HR: information av intresse för Internationella nätverket vid Lunds universitet.
Målgrupp: medlemmarna i INLU (Internationella nätverket vid Lunds universitet)
För prenumeration: kontakta asa [dot] thormahlen [at] pers [dot] lu [dot] se (Åsa Thormählen )

Karriärtankar

Sektionen Externa relationer:  innehåller information om karriärverksamheten inom LU med omvärldsanalys och tips på externa event när det gäller karriärfrågor och viss mån alumn.
Målgrupp: interna medarbetare och studenter på LU.
Prenumeration: kontakta susanne [dot] linne [at] er [dot] lu [dot] se (Susanne Linnè)

Kommunikatören

Sektionen Kommunikation: ett nyhetsbrev som skickas till LU:s alla kommunikatörer.
Målgrupp: kommunikatörsnätverket.
Prenumeration: kontakta lars [dot] uhlin [at] kommunikation [dot] lu [dot] se (Lars Uhlin)

LUM - smakprov ur nya numret och digital version

Sektionen Kommunikation: En teaser för den tryckta versionen samt ett komplement till den tryckta tidningen
Målgrupp: alla medarbetare vid Lunds universitet.
Prenumeration: kontakta Maria [dot] lindh [at] kommunikation [dot] lu [dot] se (Maria Lindh)

N

Nyhetsbrev om arbetsmiljö, miljö, kemikaliesäkerhet, brandskydd, säkerhet och strålsäkerhet

Sektion LU Byggnad: Aktuell information inom ämnesområdena relaterat till universitetets verksamhet, såsom nyheter i lagstiftning, nya interna regler, kommande utbildningar och uppmaningar om att vidta åtgärder.
Målgrupp: till de med arbetsgivaransvar och de som arbetar med ämnesfrågorna, exempelvis prefekt, föreståndare, sektionschef, samordnare, labbtekniker eller skyddsombud.
Prenumeration: mejla nyhetsbrevAMS [at] bygg [dot] lu [dot] se

Sidansvarig:

Anna Mansfeld
Internkommunikatör
anna [dot] mansfeld [at] kommunikation [dot] lu [dot] se

Definition

• Internt nyhetsbrev för medarbetare inom Lunds universitet
  • Att det ges ut kontinuerligt med en viss frekvens och med ett tydligt syfte och en tydlig avsändare.

LU i sociala medier

Om du vill nå ut via sociala medier:

Se lista över universitetsövergripande kanaler här

Vill du starta ett nytt nyhetsbrev?

Läs checklistan för nyhetsbrev (PDF, 135 kB, nytt fönster)