Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Interna utbildningar

På denna sida kan du läsa mer om Lunds universitets stora utbud av internutbildningar. 

Kurserna riktar sig både till dig som nyanställd och till dig som arbetat här länge. Du kan samråda kring din kompetensutveckling och vilka kurser du vill söka på ditt utvecklingssamtal med din chef.

Utbud av kurser

I Kompetensportalen hittar du ett stort antal internutbildningar. Kurserna är användbara för dig i din roll som anställd. Du får en personlig sida i Kompetensportalen där du får överblick över dina pågående eller kommande kurser. Du kan själv skriva ut en sammanställning av alla kurser du har sökt och genomgått via portalen. 

Tänk på att förankra din kursanmälan med din chef innan du söker.

Sök och anmäl dig till kurser i Kompetensportalen

Utbildning för chefer och ledare

Om du är chef eller blivande chef finns ett antal kurser beroende på om du är ny i rollen eller har mer erfarenhet. 

Läs mer på Chefsplattformens sidor på HR-webben

Obligatoriska kurser

Vissa kurser är obligatoriska för att få behörighet i olika administrativa system. Dessa är taggade med kategorin systembehörighet i Kompetensportalen.

Sök efter kurser i Kompetensportalen

Högskolepedagogisk utbildning

Högskolepedagogisk utbildning riktar sig till dig som undervisar studenter på grund- och avancerad nivå samt forskarnivå. Dels erbjuder fakulteterna kurser, dels finns universitetsgemensamma kurser.

Se kursutbudet på Avdelningen för högskolepedagogisk utveckling (AHU:s webbplats)

IT-utbildningar

Universitetet erbjuder inga egna IT-utbildningar. Prata med din chef och gå igenom de avtal universitetet har med olika leverantörer.

Avtalen hittar du genom inköps- och faktureringssystemet Lupin (Ekonomiwebben)

Om du vill komma åt Lupin utanför universitets nätverk, till exempel hemifrån, måste du första logga in via VPN-tjänsten.

Se LDC:s webbaserade supportguider för de vanligaste programvarorna och hur du kan logga in via VPN

Kostnad

De flesta utbildningar som erbjuds är kostnadsfria. Vissa kurser och program är dock avgiftsbelagda. Kostnaden belastar ditt kostnadsställe. Tänk på att förankra med din chef innan du anmäler dig.

Kontakt

Om du inte hittar det du söker på denna webbsida så kan du ställa en fråga via sektionen HR:s ärendehanteringssystem.

Relaterad information