Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

LUCRIS

gör din forskning sökbar
Syftet med LUCRIS är primärt att möjliggöra registrering av forskningsinformation för att kunna sammanställa enskilda forskares, forskargruppers och Lunds universitets samlade forskning. Enbart sådant som har någon form av koppling till forskningsgärningen ska registreras. LUCRIS-databasen är endast tillgänglig för anställda vid Lunds universitet.

Informationen i databasen är strukturerad på ett sådant sätt att det är möjligt att göra utsökningar och sammanställningar som kan visa på olika aspekter av forskningsverksamheten. Det är möjligt att automatiserat hämta ut data för visning på andra webbsidor.


På följande sidor hittar du information om LUCRIS och forskningsportalen, som är det publika visningsgränssnittet för information inlagd i LUCRIS:

Logga in i LUCRIS

Besök forskningsportalen

Vad ska jag med LUCRIS till?

Presentera din forskning

LUCRIS är en relationsdatabas vilket betyder att du kan skapa länkar och relationer mellan olika informationsobjekt i systemet. Du kan till exempel koppla publikationer till projekt, som du i sin tur kan koppla till kontrakt. Du kan synliggöra bidraget du publicerade efter en konferens som en relation till den keynote-föreläsning du höll på konferensen. Ju fler sådana relationer du skapar desto bättre synlighet får dina forskningsresultat i forskningsportalen.

Återrapportering och återanvändning av forskningsinformation

Som forskare kan du även återanvända den information du lagt in i LUCRIS:
  • Exportera för projektrapportering
  • Exportera och skapa personliga CV:n

Bidra till vårt kollektiva CV

Bidra till LU:s rykte som världsledande universitet genom att dela med dig av strukturerad och tillgänglig information om vår forskning. Bra för dig, bra för alla på LU.

Vem kan se det som ligger i LUCRIS och i forskningsportalen?

Din personliga profil, dina forskningsoutput, aktiviteter, projekt och priser syns i LU:s forskningsportal. Portalen är öppen för alla vilket bidrar till ökad synlighet för exempelvis:

  • Andra forskare: i och utanför ditt befintliga nätverk som kan leda till nya samarbeten och projekt.
  • Finansiärer och donatorer: LUCRIS ger dig en möjlighet att skicka länkar vid redovisning till exempel forskningsfinansiärer som synliggör vilka olika former av output som ett visst kontrakt har lett till.
  • Media: genom en tydlig profil i LU:s forskningsdatabas som är uppdaterad kommer media lättare hitta rätt person på LU.
  • Studenter och intresserad allmänhet: Möjlighet för studenter och intresserad allmänhet att följa forskning och forskningens olika uttryck och former på nära håll.

Frågor?

Kontakta servicedesk [at] lu [dot] se (subject: LUCRIS) (LUCRIS supporten)

 

Sidansvarig:

Kontakta LUCRIS-supporten

E-post: servicedesk [at] lu [dot] se

Telefon: 046-222 90 00
(måndag-fredag 8:00-17:00)

Webbformulär: support.lu.se

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
Postadress: Box 117, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND

Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu [dot] se
Om den här webbplatsen