Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

LUCRIS

gör din forskning sökbar

Syftet med LUCRIS är att synliggöra enskilda forskares, forskargruppers och Lunds universitets samlade forskning.

Forskningsportalen är LUCRIS externa gränssnitt, en portal som möjliggör för externa besökare att söka och hitta forskare och forskning från Lunds universitet på ett och samma ställe.

På följande sidor hittar du information om LUCRIS och forskningsportalen, som är det publika visningsgränssnittet för information inlagd i LUCRIS.

Kontakta LUCRIS-supporten

E-post: servicedesk [at] lu [dot] se

Telefon: 046-222 90 00
(måndag-fredag 8:00-17:00)

Webbformulär: support.lu.se

Vad behöver du hjälp med?

Informationen i databasen är strukturerad på ett sådant sätt att det är möjligt att göra utsökningar och sammanställningar som kan visa på olika aspekter av forskningsverksamheten. Det är möjligt att automatiserat hämta ut data för visning på andra webbsidor. LUCRIS-databasen är endast tillgänglig för anställda vid Lunds universitet och enbart sådant som har någon form av koppling till forskningsgärningen ska registreras. 

Vem kan se det som ligger i LUCRIS och i forskningsportalen?

Din personliga profil, dina forskningsoutput, aktiviteter, projekt och priser syns i LU:s forskningsportal. Portalen är öppen för alla vilket bidrar till ökad synlighet för exempelvis:

  • Andra forskare: i och utanför ditt befintliga nätverk som kan leda till nya samarbeten och projekt.
  • Finansiärer och donatorer: LUCRIS ger dig en möjlighet att skicka länkar vid redovisning till exempel forskningsfinansiärer som synliggör vilka olika former av output som ett visst kontrakt har lett till.
  • Media: genom en tydlig profil i LU:s forskningsdatabas som är uppdaterad kommer media lättare hitta rätt person på LU.
  • Studenter och intresserad allmänhet: Möjlighet för studenter och intresserad allmänhet att följa forskning och forskningens olika uttryck och former på nära håll.

Vad ska jag med LUCRIS till?

Presentera din forskning

LUCRIS är en relationsdatabas vilket betyder att du kan skapa länkar och relationer mellan olika informationsobjekt i systemet. Du kan till exempel koppla publikationer till projekt, som du i sin tur kan koppla till kontrakt. Du kan synliggöra bidraget du publicerade efter en konferens som en relation till den keynote-föreläsning du höll på konferensen. Ju fler sådana relationer du skapar desto bättre synlighet får dina forskningsresultat i forskningsportalen.