Support och utbildning i Ladok

Under 2018 har Lunds universitet infört en ny version av Ladok som har ökat behovet av support och utbildningar i det nya systemet. Ladok-gruppen arbetar med olika typer av stöd till Ladokanvändare.

Manualer och lathundar

I LU-box hittar du manualer och lathundar för att komma igång och för att utföra olika uppgifter i Ladok. På vår egen blogg Ladok på LU har vi samlat vanliga frågor som dykt upp.

På vår blogg hittar du information om nya versioner och funktioner av Ladok.

På Lunds universitet erbjuds följande utbildningar i Ladok:

• Ladok Attestantutbildning (webbutbildning för examinatorer som ska attestera i Ladok)
  • Ladok Certify results (webbutbildning för examinatorer som ska attestera i Ladok. Denna utbildning ges på engelska.
  • Ladok Introduktionsutbildning (webbutbildning, för dig som bara ska titta i Ladok)
  • Ladok Resultatrapportering för lärare (webbutbildning, för lärare som ska rapportera in resultat i Ladok)
  • Ladok för studieadministration på grund- och avancerad nivå (salsutbildning)
  • Ladok Studieadministration för forskautbildning (salsutbildning)

Du hittar mer information om kurserna i Kompetensportalen. Har du frågor om utbildningarna kontakta Camilla Jönsson camilla [dot] jonsson [at] stu [dot] lu [dot] se.

Logga in i Kompetensportalen

Behörighet

Alla som arbetar med Ladok måste ansöka om behörighet. Med det nya Ladok kommer även lärare som ska rapportera och examinatorer som ska attestera att behöva behörighet i systemet.

Läs mer om behörighet i Ladok

Du når oss på support [at] ladok [dot] lu [dot] se

För att kunna ge en så snabb hantering som möjligt, ber supporten alla användare att vara så specifika som möjligt i sina ärenden, ange alltid; fakultet, institution, ärende, användare, specifik kurs samt studentens namn och personnummer.

Vi som arbetar i Ladokgruppen är

• Benedicte Sato Arentzen +46 46 222 36 86
  • Camilla Jönsson +46 46 222 47 04
  • Cecilia Peltola +46 46 222 70 61
  • Malin Kurtz +46 46 222 14 90
  • Per Auster +46 46 222 97 05

Studieadministrativa system

Avdelningen för studieadministrativa system har det operativa ansvaret för Ladok, Live@Lund och Lubas.

E-post:
support [at] ladok [dot] lu [dot] se