Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Använda LUCRIS

LUCRIS består av en serie moduler. För att göra forskningen vid Lunds universitets så synlig som möjligt kan all information du lägger in kopplas samman för att visa större sammanhang. På den här sidan hittar du en introduktion till hur du använder LUCRIS.

Hur du använder LUCRIS

Du kommer åt LUCRIS genom att logga in i databasen med ditt Lucat id. När du har loggat in kan du börja lägga till information i de olika modulerna.

Information som ska registreras

Generellt sett bör du bara lägga till information som har en koppling till din forskning. Undantag kan vara information du lägger till i din profil som du senare vill återanvända i ett CV, till exempel tidigare anställningar och tidigare publikationer.
Det är forskaren själv som ska lägga in den mesta av informationen om sin forskning i profilen. Information om externfinansierade kontrakt (kallat awards på engelska) och nya publikationer indexerade i Scopus, hanteras av administratörer.

Synlighet i Forskningsportalen

Merparten av den information som läggs till i LUCRIS är också synlig i Lunds universitets Forskningsportal. Undantagen är detaljerad information om externfinansierade kontrakt (kallat awards på engelska) och information eller filer som aktivt har fått begränsad synlighet. Inställningar för att ändra synlighet finns i LUCRIS.

Ditt ansvar som forskare

Som forskare är du generellt ansvarig för att hålla din LUCRIS-profil i ordning och uppdaterad samt för att lägga in information om din forskning i de övriga modulerna. Fakulteterna har olika riktlinjer och rekommendationer, så se till att kontrollera vad din fakultet kräver. Det finns funktionalitet i LUCRIS som gör att någon annan kan registrera information åt dig.

Betrodd användare

Du kan ge någon annan i din organisation tillgång att ändra din information i LUCRIS, till exempel en administratör eller en kollega. Detta görs genom att lägga till någon som "betrodd användare" (trusted user) i dina personliga inställningar. Kom ihåg att alltid fråga den person du vill lägga till, och komma överens om vad som ska ändras och göras.

Har du frågor - kontakta LUCRIS-supporten!