Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Forum och aktiviteter där du kan presentera din forskning

Lunds universitet deltar i en mängd olika aktiviteter inom forskningskommunikation där du kan vara med och presentera din forskning. Nedan listas några av dessa.

Biblioteksföreläsningar

Populärvetenskapliga föredrag som är ungefär 15-40 minuter långa och hålls på bibliotek runt om i Skåne. Målgruppen varierar beroende på stad och ämne.
Kontaktperson: noomi [dot] egan [at] fsi [dot] lu [dot] se (noomi[dot]egan[at]fsi[dot]lu[dot]se)

Forskar Grand Prix

Forskar Grand Prix är en nationell tävling där forskare ska presentera sin forskning begripligt, fängslande och inspirerande på bara fyra minuter. Deltävlingar sker runt om i landet, bland annat på gymnasieskolor i Lund/Malmö och finalen hålls i Stockholm. 

Kontaktperson: noomi [dot] egan [at] fsi [dot] lu [dot] se (noomi[dot]egan[at]fsi[dot]lu[dot]se)
Läs mer om Forskar Grand Prix

Almedalen

Almedalsveckan är världens största demokratiska mötesplats för samhällsfrågor och en möjlighet för dig som forskare att presentera din forskning.

Kontaktperson och projektledare för Lunds universitet: ulla [dot] bostrom_hjorth [at] fsi [dot] lu [dot] se (ulla[dot]bostrom_hjorth[at]fsi[dot]lu[dot]se)
Läs mer om Almedalen

Forskarfredag

Den sista fredagen i september är utlyst som Researchers’ Night av EU-kommissionen. Runt om i hela Europa erbjuds tiotusentals aktiviteter som ska visa hur spännande och kul forskning är. Lunds universitet brukar anordna Forskarfredag på Vattenhallen Science Centre.

Kontaktperson: stefan [dot] zamudio [at] kansli [dot] lth [dot] se (stefan[dot]zamudio[at]kansli[dot]lth[dot]se)
Läs mer om forskarfredag

Kulturnatten

För information om de olika fakulteternas satsningar i samband med Kulturnatten, vänligen kontakta respektive fakultetskommunikatör via sidan nedan.

Kontaktinformation till de olika fakulteternas kommunikatörer

 

Kontakt

Om du vill diskutera idéer eller behöver stöd vid fakultetsövergripande aktiviteter är du välkommen att kontakta noomi [dot] egan [at] fsi [dot] lu [dot] se (noomi[dot]egan[at]fsi[dot]lu[dot]se)

Kontakta din fakultetskommunikatör om du vill få information om fakultetsspecifika aktiviteter. 

Kontakta kommunikatör på din fakultet