Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Studentmobilitet – vägledning och verktyg

Denna information riktar sig i första hand till dig som arbetar med handläggning av internationell studentmobilitet.

Mottagande mobilitet och service (MMS) syftar till att stödja verksamheten genom universitetsgemensam service för svenska och internationella studenter, systemstöd och systemutveckling och samordning av information om processer och deadlines. MMS arbetar i nära samarbete med fakulteternas internationella kontor.

Processer och service

Handläggning av utbytesstudenter

Handläggningsprocessen av studentmobilitet är en komplex process som sker i flera steg, i flera system och ibland med flera handläggare inblandade. På sidorna nedan hittar du tidplaner, viktiga datum och information om service och stöd. 

System för studentmobilitet

Ladok

I Ladok sker all dokumentation om studenter och deras studier vid Lunds universitet. Processerna för handläggning av inkommande och utresande studenter sker parallellt med processer i Ladok. Hitta kritiska datum och deadlines för Ladok och mobilitetsprocesser under inkommande- respektive utresandeprocessen.

Läs mer om Ladok

Logga in i Ladok

SoleMove

SoleMove är ett universitetsgemensamt mobilitetssystem som hanterar internationell mobilitet på alla områden vid Lunds universitet, både student- och personalmobilitet. 

Logga in i SoleMove

Kontakta SoleMove support för att få tillgång till SoleMove Teams där du hittar manualer och får uppdateringar.
SoleMove LU | General − Microsoft Teams

LU Box

I LU Box hittar du dokument som behövs för handläggning av utbytesstudenter. Externa relationer ansvarar för innehållet i dokumenten och kan ge dig behörighet till de olika mapparna. Kontakta LU Box Support, se kontaktuppgifter i kolumnen till höger.

Logga in i LU Box

Reseberättelseportalen utlandsstudier.lu.se

I portalen samlas utresande studenters reseberättelser. Syftet med reseberättelse portalen är både att inspirera och att sprida kunskap om partneruniversitet. Fakulteten ansvarar för att uppmana studenten att skriva sin reseberättelse. Fakulteten är också ansvarig för att granska reseberättelserna innan publicering. Hjälp gärna till att marknadsföra portalen via fakultetens webbplats och infomöten. Externa relationer ansvarar för drift och utveckling av systemet. 

Gå till www.utlandsstudier.lu.se

Instagram: lund_university_abroad

Instagramkontot lund_university _abroad visar lundastudenter som är utomlands just nu, på utbytesstudier, praktik eller fältarbete. Studenterna tar över flödet en vecka i taget och visar sin vardag med bilder, berättelser och korta videos. Syftet är att inspirera och visa på bredden av möjligheter som erbjuds studenter vid Lunds universitet. Instagramkontot drivs av utbytesambassadörer som är timanställda och handleds av MMS.

Gå till Instagram lund_university_abroad

Prenumerera på International Desk Newsletter

International Desk Newsletter vänder sig till nuvarande internationella studenter vid Lunds universitet. Nyhetsbrevet innehåller information om aktuella seminarier, evenemang och beskriver även svenska högtider och traditioner. Nyhetsbrevet går ut cirka en gång i månaden under terminstid till registrerade internationella utbytes- kandidat- och masterstudenter. Aktuella e-postlistor hämtas från Ladok. Du behöver alltså inte skicka vidare nyhetsbreven till dina studenter och inte heller sprida prenumerationslänken till studenter. 

Vill du få nyhetsbreven i din inkorg? 
Prenumerera på International Desk Newsletter

Prenumerera på Externa relationers nyhetsbrev

Hitta Externa relationers nyhetsbrev

Marie Herner Hällström

Gruppchef Mottagande mobilitet och service

marie [dot] herner_hallstrom [at] er [dot] lu [dot] se (marie[dot]herner_hallstrom[at]er[dot]lu[dot]se)
Telefon: +46 46 222 03 47

LU Box Support

Kontakta Marie Herner Hällström för att bli inbjuden och få tillgång till delade dokument som rör hantering av mobilitet.

Logga in i LU Box

SoleMove mobility support

E-post: solemove [at] er [dot] lu [dot] se (solemove[at]er[dot]lu[dot]se)

Dimardo Dean +46 46 222 40 25
Maria Nilsson +46 46 222 01 45

Logga in i SoleMove