Grafisk profil i olika kanaler

Det första intrycket som möter våra besökare, till exempel via webben eller genom trycksaker, skapar en bild av universitetet hos betraktaren. Det är vårt gemensamma ansvar att arbeta i enlighet med den grafiska profilen i all produktion som sker i Lunds universitets namn, i såväl tryckt som digitalt material. På dessa sidor får du information och tips på hur profilen används i olika kanaler.

Som stöd för ditt arbete finns universitetets grafiska manual med basregler som beskriver de olika byggstenarna: logotyp, typografi, färger, bildmanér och grafiska element. I slutet av manualen finns också exempel på hur grafiska profilen kan ta sig uttryck i olika kanaler.

Ladda ner Lunds universitets grafiska manual (PDF 23,7 MB, nytt fönster)

Exempel på applikationer

På nedanstående sidor hittar du information som inte finns med i den grafiska manualen. Det kan till exempel handla om hur du använder den grafiska profilen på webbplatser, tips på hur du kan profilera din verksamhet i sociala medier och råd kring e-postsignaturer.

För dig som producerar material själv finns också sidor där vi samlat sådant som berör de lite mer tekniska aspekterna inom bild- och färghantering, samt råd för hur du förbereder dokument för tryck eller annonsering. Med hjälp av goda exempel på hur andra har gjort hoppas vi också kunna inspirera dig i ditt arbete, oavsett om du själv producerar eller leder arbetet

Genvägar:

Sidansvarig: