Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Grafisk profil i olika kanaler

Det första intrycket som möter våra besökare, till exempel via webben eller genom trycksaker, skapar en bild av universitetet hos betraktaren. Det är vårt gemensamma ansvar att arbeta i enlighet med den grafiska profilen i all produktion som sker i Lunds universitets namn, i såväl tryckt som digitalt material. På dessa sidor får du information och tips på hur profilen används i olika kanaler.

Som stöd för ditt arbete finns universitetets grafiska manual med basregler som beskriver de olika byggstenarna: logotyp, typografi, färger, bildmanér och grafiska element. 

Ladda ner Lunds universitets grafiska manual (PDF 23,7 MB, nytt fönster)

Exempel på applikationer 

På nedanstående sidor hittar du information som inte finns med i den grafiska manualen. Det kan till exempel handla om hur du använder den grafiska profilen på webbplatser, tips på hur du kan profilera din verksamhet i sociala medier och råd kring e-postsignaturer.

För dig som producerar material själv finns också sidor där vi samlat sådant som berör de lite mer tekniska aspekterna inom bild- och färghantering, samt råd för hur du förbereder dokument för tryck eller annonsering. Med hjälp av goda exempel på hur andra har gjort hoppas vi också kunna inspirera dig i ditt arbete, oavsett om du själv producerar eller leder arbetet.

Genvägar till undersidor:

Sidansvarig:

Kontakt

Varumärkesavdelningen, sektionen Kommunikation

grafiskprofil [at] kommunikation [dot] lu [dot] se

Anna Johnsson
Kommunikatör
anna_v [dot] johnsson [at] kommunikation [dot] lu [dot] se
+46 46 222 70 21

Nina Ransmyr
Kommunikatör
nina [dot] ransmyr [at] kommunikation [dot] lu [dot] se
+46 46 222 03 20

Petra Francke
Kommunikatör
petra [dot] francke [at] kommunikation [dot] lu [dot] se
+46 46 222 03 16

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
Postadress: Box 117, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND

Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu [dot] se
Om den här webbplatsen