Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Digital användning

Lunds universitet uppträder och kommunicerar i en mängd olika sammanhang och mot en mängd olika målgrupper. För att ge en tydlig och enhetlig bild av universitetet är det viktigt att vår grafiska profil används konsekvent oavsett vilka kanaler vi kommunicerar i. På dessa sidor hittar du information och tips på hur du använder den grafiska profilen i digitala sammanhang.

Att producera digitalt material ställer andra krav än när du formger trycksaker, men den grafiska manualens regler och anvisningar ska alltid vara utgångspunkten i ditt arbete. Ibland kan de olika grafiska beståndsdelarna behöva anpassas för att fungera i digital produktion. I vissa fall finns färdiga mallar framtagna, i andra fall har vi samlat råd och tips för att underlätta ditt arbete. 

Har du frågor om hur du kan anpassa den grafiska profilen till kanaler som inte finns exemplifierade här? Kontakta Varumärkesavdelningen på sektionen Kommunikation, eller skicka ett mejl till grafiskprofil [at] kommunikation [dot] lu [dot] se 

Undersidor

Bild och film

Den grafiska profilen gäller även för bild och film:

Infografik

Produktioner med infografik kan se väldigt olika ut men ska också alltid gå i linje med den grafiska profilen – oavsett om det handlar om statisk infografik i exempelvis i trycksaker, presentationer och PDF:er eller animerad infografik, explainer videos eller filmer där enstaka ord, siffror eller figurer finns med som enkel grafik:

Gå till sidan Infografik

Profilering i sociala medier

I sociala medier kommuniceras avsändaren via profilbild, namn och kontobeskrivning.

Sidansvarig:

Kontakt

Varumärkesavdelningen, sektionen Kommunikation

grafiskprofil [at] kommunikation [dot] lu [dot] se

Anna Johnsson
Kommunikatör
anna_v [dot] johnsson [at] kommunikation [dot] lu [dot] se
+46 46 222 70 21

Nina Ransmyr
Kommunikatör
nina [dot] ransmyr [at] kommunikation [dot] lu [dot] se
+46 46 222 03 20

Petra Francke
Kommunikatör
petra [dot] francke [at] kommunikation [dot] lu [dot] se
+46 46 222 03 16

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
Postadress: Box 117, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND

Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu [dot] se
Om den här webbplatsen