Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Tryckerier

För beställning av tryckeritjänster ska du i första hand vända dig till något av universitetets interna tryckerier. Behöver du ta hjälp av externa tryckerier följer vi statliga ramavtal. På denna sida hittar du kontaktinformation samt information om hur det statliga avtalet ska användas.

Våra interna tryckerier

Media-Tryck 

Media-Tryck hanterar alla sorters layout- och trycksaksuppdrag: avhandlingar, verksamhetsberättelser, kontorstryck, roll-ups, posters, affischer, broschyrer, foldrar, flyers med mera. 

Tryckeriet har en egen layoutavdelning som kan hjälpa till med trycksaksproduktion, illustrationer och annan grafik i enlighet med den grafiska profilen.  

Hos Media-Tryck beställer du även kontorsmaterial så som visitkort, förtryckta brevpapper, kuvert, korrespondenskort och stämplar.

Media-Trycks webbplats

Gör det själv och beställ i webbshopen

I Media-Trycks webbshop beställer du kontorsmaterial, konferensmaterial och vykort. Du kan också skapa A3-affischer i ett webbaserat verktyg, eller ladda upp färdigt material. Din beställning skickas sedan till Media-Tryck, som trycker och levererar de färdiga produkterna till dig.

Media-Trycks webbshop 

E-husets tryckeri

E-husets tryckeri erbjuder också tryck av avhandlingar, posters, kompendier med mera.

Webbplats för E-husets tryckeri

Externa tryckerier

I de fall du behöver vända dig till ett externt tryckeri ska du avropa (beställa) från det statliga ramavtal som universitetet följer. I samband med varje ny beställning ska en så kallad förnyad konkurrensutsättning göras. Detta innebär att du måste vända dig till samtliga externa tryckerier inom avtalet, skicka ut en offertförfrågan (prisförfrågan) och sedan välja det tryckeri som lämnar det billigaste priset. De aktuella tryckerierna når du på avropa.se där du via en direktlänk kan skicka ut till samtliga tryckeriers mailadresser.

Ange alltid att du upphandlar inom det statliga ramavtalet för tryckeritjänster när du skickar din offertförfrågan. När du sedan har fått in priser från alla och valt den billigaste leverantören, ska du skicka en sammanställning av de inkomna priserna till samtliga anbudsgivare.

Externa tryckerier på avropa.se

Om det statliga ramavtalet i avtalsdatabasen i Lupin

Är du osäker på om du ska trycka internt eller externt kan du kontakta Media-Tryck för att få råd. 

Media-Trycks webbplats

Att tänka på vid beställning

Det är viktigt att vi alltid utgår från den grafiska profilen när vi kommunicerar i Lunds universitets namn. Försäkra dig därför om att allt tryckt material som produceras av externa tryckerier följer den grafiska profilens regler och anvisningar.

Kontakt

För övergripande frågor om upphandling eller synpunkter på befintliga avtal:

Inköp och upphandling

För råd och stöd inför en beställning eller vid frågor om hur avtalen ska användas, kontakta:

Sektionen Kommunikation

grafiskprofil [at] kommunikation [dot] lu [dot] se

Maria Wendel
Kommunikatör
maria [dot] wendel [at] kommunikation [dot] lu [dot] se (maria[dot]wendel[at]kommunikation[dot]lu[dot]se) 
+46 46 222 70 07

Anna Johnsson
Kommunikatör
anna_v [dot] johnsson [at] kommunikation [dot] lu [dot] se
+46 46 222 70 21

Petra Francke
Kommunikatör
petra [dot] francke [at] kommunikation [dot] lu [dot] se (petra[dot]francke[at]kommunikation[dot]lu[dot]se)
+46 46 222 03 16