Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Tryckerier

För beställning av tryckeritjänster ska du i första hand vända dig till något av universitetets egna tryckerier, internt inom Lunds universitet. Behöver du ta hjälp av externa tryckerier följer vi statliga ramavtal. På denna sida hittar du kontaktinformation samt information om hur det statliga avtalet ska användas.

Våra interna tryckerier

Media-Tryck 

Media-Tryck hanterar alla sorters layout- och trycksaksproduktioner. Hög kompetens tillsammans med modern utrustning ger snabba och prisvärda leveranser. Media-Tryck har en egen layoutavdelning med god kunskap och erfarenhet av att producera trycksaker i enlighet med Lunds universitets grafiska profil och utifrån våra befintliga mallar. Avhandlingar, kontorstryck, roll-ups, affischer, flyers, verksamhetsberättelser, rapporter, postrar och foldrar är några av de produkter som tas fram.

Via Media-Tryck beställer du också kontorsmaterial med ett fastställt utseende, i enlighet med den grafiska profilen. Produkterna har en enkel, officiell prägel som fungerar gentemot många olika målgrupper och i olika sammanhang. Produkter som finns att beställa är bland annat visitkort, förtryckta brevpapper, kuvert, korrespondenskort och stämplar.

Gå till Media-Trycks webbplats

Gör det själv och beställ i webbshopen

I Media-Trycks webbshop beställer du kontorsmaterial, konferensmaterial och vykort. Du kan också skapa A3-affischer i ett webbaserat verktyg, eller ladda upp färdigt material. Din beställning skickas sedan till Media-Tryck, som trycker och levererar de färdiga produkterna till dig.

Gå till Media-Trycks webbshop 

E-husets tryckeri

E-husets tryckeri erbjuder också hjälp med avhandlingar, posters, kompendier, booklets och enklare layoutarbeten.

Läs mer på webbplatsen för E-husets tryckeri

Externa tryckerier

I de fall du behöver vända dig till ett externt tryckeri ska du avropa (beställa) från det statliga ramavtal som universitetet följer. I samband med varje ny beställning ska en så kallad förnyad konkurrensutsättning göras. Detta innebär att du måste vända dig till samtliga externa tryckerier inom avtalet, skicka ut en offertförfrågan (prisförfrågan) och sedan välja det tryckeri som lämnar det billigast priset. De aktuella tryckerierna når du på avropa.se där du via en direktlänk kan skicka ut till samtliga tryckeriers mailadresser.

Ange alltid att du upphandlar inom det statliga ramavtalet för tryckeritjänster när du skickar din offertförfrågan. När du sedan har fått in priser från alla och valt den billigaste leverantören, ska du skicka en sammanställning av de inkomna priserna till samtliga anbudsgivare.

Gå till sidan med externa tryckerier på avropa.se

Ytterligare information om det statliga ramavtalet hittar du i avtalsdatabasen i Lupin

Är du osäker på om du ska trycka internt eller externt kan du kontakta Media-Tryck för att få råd. 

Gå till Media-Trycks webbplats

Att tänka på vid beställning

Det är viktigt att vi alltid utgår från den grafiska profilen när vi kommunicerar i Lunds universitets namn. Försäkra dig därför om att allt tryckt material som produceras av externa tryckerier följer regler och anvisningar i den grafiska manualen.

Sidansvarig:

Kontakt

För övergripande frågor om upphandling eller synpunkter på befintliga avtal:

Kontakta Inköp och upphandling på sektionen Ekonomi

För råd och stöd inför en beställning eller vid frågor om hur avtalen ska användas, kontakta:

Sektionen Kommunikation

grafiskprofil [at] kommunikation [dot] lu [dot] se

Anna Johnsson
Kommunikatör
anna_v [dot] johnsson [at] kommunikation [dot] lu [dot] se
+46 46 222 70 21

Petra Francke
Kommunikatör
petra [dot] francke [at] kommunikation [dot] lu [dot] se
+46 46 222 03 16

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
Postadress: Box 117, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND

Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu [dot] se
Om den här webbplatsen