Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Globalt engagemang och internationella frågor

Globalt engagemang är en självklar och nödvändig del av Lunds universitet för att kunna fortsätta utvecklas som ett internationellt ledande universitet – ett universitet som idag har omfattande internationella samarbeten inom forskning, utbildning och samverkan. Den tilltagande polariseringen och osäkerheten i världen ställer samtidigt större krav på att det globala engagemanget är ansvarsfullt och hållbart.

Du som arbetar vid Lunds universitet har möjlighet att använda dig av universitetets många etablerade nätverk och kontakter för att utveckla nya internationella samarbeten. Universitetet tillhandahåller även resurser och verktyg för att stimulera ett ansvarsfullt och hållbart globalt engagemang.

Färdplaner för dynamiska internationella samarbeten

Checklista för ansvarsfulla internationella samarbeten

Läs ER:s nyhetsbrev

Information om aktuella händelser och finansieringsmöjligheter för internationella samarbeten och mobilitet.

ER:s nyhetsbrev 19 juni

Hantera mobilitet för in- och utresande studenter