Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Presentationsmaterial

Här hittar du universitetets övergripande presentationsmaterial, så som en powerpoint och en broschyr med fakta och siffror, profiltexter och en presentationsfilm – att använda som underlag när du berättar om universitetet på exempelvis en konferens eller ett studiebesök.

Presentationsbroschyr 2021

Lunds universitets presentationsbroschyr, bild på framsidan.

 

Kortfattad introduktion om Lunds universitet med aktuella uppgifter, baserade på årsredovisningen.

Vill du beställa tryckta exemplar av presentationsbroschyren?

Gå till Media-Trycks webbshop

Powerpoint-presentation

Om du ska hålla en muntlig presentation om Lunds universitet kan du utgå från denna Powerpoint-presentation med universitetsövergripande fakta och siffror. Talarstöd finns inkluderat i anteckningsvyn inne i Powerpoint. Använd de bilder som passar i din presentation för det aktuella tillfället. Presentationen är anpassad i enlighet "Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service".

Svenska

Engelska

Powerpoint-mallar

När du ska göra din egen presentation finns Powerpointmallar i universitets grafiska profil att ladda ner i Bild- och mediebanken:

Fler mallar och verktyg hittar du på nedanstående sida:

Gå till sidan Ladda ned mallar och kommunikationsverktyg

Presentationsfilm

Presentationsfilm om Lunds universitet på två minuter. Filmen ger en överblick och förmedlar såväl basala fakta som unika egenskaper om universitetet. Framtagen för användning i varierande sammanhang så som i sociala medier, nyhetsbrev till studenter och samarbetspartners, informationsmaterial och på mässor/konferenser etcetera.

Presentationsfilmen på Youtube

Profiltexter

Att beskriva och berätta om Lunds universitet i sin helhet kan vara svårt. Vad bör du lyfta fram och vilka siffror är de rätta? Till hjälp för medarbetare som ska berätta om Lunds universitet finns ett dokument med profiltexter som uppdateras årligen:

Folder: Universitetsplatsen i Lund

Kortfattad historia och information om byggnaderna på Universitetsplatsen i Lund. Beställ ditt tryckta exemplar genom att maila eva [dot] westerberg [at] kommunikation [dot] lu [dot] se  

Konferensmaterial och profilprodukter

I universitetets profilshop kan du beställa både konferensmaterial, gåvor/presenter till externa besök, kläder och enklare reklamprodukter.