Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Presentationsmaterial

Här hittar du universitetets övergripande presentationsmaterial, så som en powerpoint och en broschyr med fakta och siffror, profiltexter och en presentationsfilm – att använda som underlag när du berättar om universitetet på exempelvis en konferens eller ett studiebesök.

Presentationsbroschyr 2022

Kortfattad introduktion om Lunds universitet. Observera att fakta och siffror gäller för verksamhetsåret 2021. För aktuell information, se universitetets årsredovisning samt övrigt presentationsmaterial.

Årsredovisningar och delårsrapporter

Bild på första sidan av Lunds universitets presentationsbroschyr 2022

Svensk version

Engelsk version

Presentationsbroschyr 2022 på engelska (PDF, 3,9 MB, ny flik)

Bläddra i broschyren på issuu.com (ny flik)

Beställ tryckta exemplar

Tryckta exemplar av presentationsbroschyren finns att beställa, utan kostnad, i Media-Trycks webbshop.

Media-Trycks webbshop

Powerpoint-presentation

Om du ska hålla en muntlig presentation om Lunds universitet kan du utgå från denna Powerpoint-presentation med universitetsövergripande fakta och siffror. Talarstöd finns inkluderat i anteckningsvyn inne i Powerpoint. Använd de bilder som passar i din presentation för det aktuella tillfället. Presentationen är anpassad i enlighet "Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service".

Svenska

Baspresentation Lunds universitet 2023 (pptx, 23 MB, ny flik)

Engelska

Main presentation Lund University 2022 (pptx, 21 MB, ny flik)

Powerpoint-mallar

När du ska göra din egen presentation finns Powerpointmallar i universitets grafiska profil att ladda ner i Bild- och mediebanken:

Powerpoint-mallar på svenska och engelska

Fler mallar och verktyg hittar du på nedanstående sida:

Ladda ned mallar och kommunikationsverktyg

Profiltexter

Att beskriva och berätta om Lunds universitet i sin helhet kan vara svårt. Vad bör du lyfta fram och vilka siffror är de rätta? Till hjälp för medarbetare som ska berätta om Lunds universitet finns ett dokument med profiltexter som uppdateras årligen:

Presentationsfilm

Presentationsfilm om Lunds universitet på två minuter. Filmen ger en överblick och förmedlar såväl basala fakta som unika egenskaper om universitetet. Framtagen för användning i varierande sammanhang så som i sociala medier, nyhetsbrev till studenter och samarbetspartners, informationsmaterial och på mässor/konferenser etcetera.

Presentationsfilm om Lunds universitet på två minuter. Filmen ger en överblick och förmedlar såväl basfakta som unika egenskaper om universitetet.

Presentationsfilmen på Youtube

Besöksguide

Omslagbild till Lunds universitets besöksguide, föreställande Universitetshuset i Lund med en fontän i förgrunden.

Lunds universitets besöksguide riktar sig till besökare och nykomlingar vid Lunds universitet. Den ger en översiktlig bild av campus, byggnader, verksamhet, historia, studentliv med mera och ger tips på vad du kan se och uppleva vid universitetet. Guiden omfattar 100 sidor och finns i svensk och engelsk version. Beställ den i Media-Trycks webbshop.

Media-Trycks webbshop

Konferensmaterial och profilprodukter

I universitetets profilshop kan du beställa både konferensmaterial, gåvor/presenter till externa besök, kläder och enklare reklamprodukter.

Kontakt

Sektionen Kommunikation

grafiskprofil [at] kommunikation [dot] lu [dot] se

Lena Mathiasson
Avdelningschef Media och profilering
lena [dot] mathiasson [at] kommunikation [dot] lu [dot] se
+46 46 222 95 24

Anna Johnsson
Kommunikatör
anna_v [dot] johnsson [at] kommunikation [dot] lu [dot] se
+46 46 222 70 21

Maria Wendel
Kommunikatör
maria [dot] wendel [at] kommunikation [dot] lu [dot] se 
+46 46 222 70 07

Petra Francke
Kommunikatör
petra [dot] francke [at] kommunikation [dot] lu [dot] se
+46 46 222 03 16

Beställning

För beställning av presentationsbroschyren:

Gå till Media-Trycks webbshop