Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Priser och utmärkelser

Syftet med modulen "Priser och utmärkelser" är att kunna visa information om priser och andra professionella utmärkelser som tilldelats forskare vid Lunds universitet.

Därför ska du lägga till priser

Genom att lägga till priser och utmärkelser som du tilldelats kan du visa upp dina prestationer. Detta bidrar till att ge en helhetsbild av dig som forskare men även av forskningen vid Lunds universitet. Du kan all även sätta den tilldelade utmärkelsen i ett sammanhang genom att skapa relationer mellan priser och annan information i LUCRIS som ett projekt, en forskningsoutput eller andra aktiviteter.

Notera att externa personer som läggs till på ett pris måste ge sitt samtycke till detta. Alla personer som läggs till, både interna och externa, får rollen "Mottagare av utmärkelse" (Recipient).

Det är frivilligt för dig som forskare vid Lunds universitet att registrera priser och utmärkelser du vill synliggöra på Forskningsportalen.

Så här lägger du till priser

Enklaste sättet att lägga till är att logga in i LUCRIS, klicka på den gröna knappen namngiven ”Lägg till innehåll” och välj sedan ”Priser och utmärkelser” och den typ av pris som stämmer in på din utmärkelse.

Var den gröna knappen för att lägga till nytt innehåller ligger i LUCRIS (bild)

Enheter som önskar editera sina forskares priser kan utse en användare som tilldelas rollen ”Redaktör av priser” (Editor of Prizes).

Typer av priser och utmärkelser

Använd den undertyp som är mest passande för den aktuella utmärkelsen:

  • ”Pris, medalj och utmärkelse” (Prize including medals and awards).
  • ”Hedersutmärkelse (nationella/internationella)”, inkluderar även hedersdoktor (National/international honour) på engelska.
  • Utsedd till ledamot i lärda samfund/sällskap, t.ex. Kungliga vetenskapsakademin, Kungliga fysiografiska sällskapet etcetera. (Election to learned society) på engelska.
  • ”Utnämning” (Appointment):
  • ”Annan utmärkelse” (Other distinction)

Priser i Forskningsportalen

Det finns inget granskningsförfarande för priser. Registrerade priser blir synliga i portalen efter en kort stund om du sätter synligheten till ”Allmänt tillgänglig”.

Kontakta LUCRIS-supporten

E-post: servicedesk [at] lu [dot] se

Telefon: 046-222 90 00
(måndag-fredag 8:00-17:00)

Webbformulär: support.lu.se