Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Priser och utmärkelser

Syftet med modulen "Priser och utmärkelser" är att kunna visa information om priser och andra professionella utmärkelser som forskare vid Lunds universitet fått.

Därför ska du lägga till priser

Genom att lägga till priser och utmärkelser som du fått kan du visa upp dina prestationer. Detta bidrar till att ge en helhetsbild av dig som forskare men även av forskningen vid Lunds universitet. Du kan även sätta den tilldelade utmärkelsen i ett sammanhang genom att skapa relationer mellan priser och andra poster i LUCRIS, Koppla priset till ett projekt, en forskningsoutput eller andra aktiviteter.

Notera att externa personer som läggs till på ett pris måste ge sitt samtycke till detta. Alla personer som du lägger till, både interna och externa, får rollen "Mottagare av utmärkelse" (Recipient).

Det är frivilligt för dig som forskare att registrera priser och utmärkelser du vill synliggöra på Forskningsportalen.

Så här lägger du till priser

För att lägga till priser måste du först logga in i LUCRIS. Klicka på den gröna knappen namngiven ”Lägg till innehåll” och välj sedan ”Priser och utmärkelser”. Välj den typ av pris som stämmer in på din utmärkelse.

Var den gröna knappen för att lägga till nytt innehåller ligger i LUCRIS (bild)

Enheter kan utse en användare med rollen ”Redaktör av priser” (Editor of Prizes).  Denna användare kan editera priser kopplade till enhetens forskare.

Typer av priser och utmärkelser

Använd den undertyp som passar bäst för utmärkelsen:

  • "Nobelpris" (Nobel Prize)
  • ”Pris, medalj och utmärkelse” (Prize including medals and awards).
  • ”Hedersutmärkelse (nationella/internationella)”, inkluderar även hedersdoktor (National/international honour) på engelska.
  • Utsedd till ledamot i lärda samfund/sällskap, t.ex. Kungliga vetenskapsakademin, Kungliga fysiografiska sällskapet etcetera. (Election to learned society) på engelska.
  • ”Utnämning” (Appointment):
  • ”Annan utmärkelse” (Other distinction)

Priser i Forskningsportalen

Priser granskas inte. Sätter du synligheten till ”Allmänt tillgänglig” blir priset synligt i portalen efter en kort stund.

Kontakta LUCRIS-supporten

E-post: servicedesk [at] lu [dot] se

Telefon: 046-222 90 00
(måndag-fredag 8:00-17:00)

Webbformulär: support.lu.se