Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Forskningsportalen

Forskningsportalen är LUCRIS publika gränssnitt. Portalen finns för främst externa målgrupper, som kollegor från andra lärosäten, media och allmänhet. På denna sida hittar du hur portalen kan hjälpa dig som forskare och hur du uppdaterar informationen.

Så hjälper Forskningsportalen dig

Forskningsportalen ger en samlad bild av den forskning som bedrivs vid hela Lunds universitet. Här kan du som forskare visa upp din forskning så som dina publikationer (forskningsoutput) eller andra aktiviteter som är relevanta i din forskning. Om du har fått extern finansiering är portalen ett hjälpmedel för att du ska kunna skapa och uppdatera en sida för projektet vilket ofta krävs av finansiären. Genom portalen kan externa forskare till exempel hitta forskare på Lunds universitetet som forskar med liknande ämnen som de själva eller söka efter infrastrukturer som de kan nyttja.

Så här uppdaterar du Forskningsportalen

Information i Forskningsportalen kommer från LUCRIS. I de olika modulerna i LUCRIS kan du uppdatera och skapa ny information som sedan syns i portalen. På undersidorna till "Använda LUCRIS" hittar du mer information om varje enskild modul eller funktion. Där hittar du även hur du uppdaterar informationen och vad som syns i portalen. 

Viss information i Forskningsportalen kommer dock från början från Lucat (via LUCRIS). Den informationen kan bara en Lucat-administratör uppdatera. Mer information om detta hittar du under sidan riktad till dessa administratörer.

Sök i Forskningsportalen

Vill du ha en översikt av förekomsten av ett ämne i alla moduler så får du enkelt fram det i Forskningsportalen. Du kan antingen göra en enkel sökning eller en avancerad sökning.

Enkel sökning

Den enkla sökningen fungerar ungefär som en sökning i google. Om du söker på ett eller flera ord så gör du en fritextsökning. Detta innebär att du får träffar på orden någonstans men inte nödvändigtvis bredvid varandra. Genom att använda citationstecken för att markera en fras exempelvis: ”Grön ekonomi” så får du endast träffar på information där frasen finns.

Gå till sökrutan på landningssidan:

Bild av hur sökrutan i Forskningsportalen ser ut.

Sök  och välj sedan filter till vänster om listan med träffar.

Avancerad sökning

Genom den avancerade sökningen kan du söka efter ord eller fraser men även begränsa sökresultatet genom att till exempel exkludera ord.

Hur det avancerade sökgränssnittet ser ut i Forskningsportalen (Bild)

Det finns även möjlighet att söka efter en expert på en längre text. Då görs sökningen på personers relaterade Fingeravtryck.

Kontakta LUCRIS-supporten

E-post: servicedesk [at] lu [dot] se

Telefon: 046-222 90 00
(måndag-fredag 8:00-17:00)

Webbformulär: support.lu.se